Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ti hogy döntenétek? Melyikkel...

Ti hogy döntenétek? Melyikkel járnék jobban?

Figyelt kérdés
8 hetes terhes vagyok eddigi netto keresetem kb 300.000 ezer vagy az felett volt! De ezt a munkát nem folytathatom tovább a légkör miatt meg 12 órában dolgoztam. De felajánlottak irodai munkát amivel kb 140.000 ft ot keresnék nettóban de én akárhogy nézem ezzel nem járok jól. És a táppénz bele számit a gyedbe ? Vagy az eddugi keresetemből számolják ki ?
2018. febr. 1. 11:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nem váltanék, ha táppénzre mész is többet kapsz.

A gyedbe a mostani béred számít bele.

A táppénz nem számít be.

2018. febr. 1. 11:55
 2/18 anonim ***** válasza:
84%

Szóval nem akarsz a munkakörödben dolgozni tovább, vagy terhesen nem lehet?

Azért nem mindegy, mert ha terhesen nem töltheted be a munkaköröd, akkor olyat kell felajánlaniuk, ami nem jár kevesebb bérrel. Ha ezt nem tudják, akkor otthon maradsz alapbérrel.

Ha csak nem akarsz ott tovább dolgozni, akkor a táppénzt válaszd.

A táppénz nem számít bele az időszakba, ami alapján számolnak csedet/gyedet (az időbe beleszámít).

2018. febr. 1. 11:57
 3/18 anonim ***** válasza:
Szia! Kezdjük ott, hogy nem kaphatsz kevesebb fizetést az eddiginél, hiába dolgozol másik munkakörben! Ha nem tudna mű munkát biztosítani, köteles felmenteni a munkavégzés alól, erre az időre viszont az alapbéredet köteles fizetni! A táppénz nem számít bele a gyedbe, a táppénz előtti 3 hónapi keresetből számolják! Szerintem ha tudsz dolgozni akkor maradj ott, de mindenképp szólj a pénz miatt!
2018. febr. 1. 12:01
 4/18 anonim ***** válasza:
*megfelelő munkát biztosítani
2018. febr. 1. 12:02
 5/18 A kérdező kommentje:
A saját munkaköröm gépkezelő egy gumi gyárban. Csak felajánlottak egy irodai munkat mert lent a termelésben nem dolgozhatok a gázok stb miatt.
2018. febr. 1. 12:06
 6/18 A kérdező kommentje:
Ennyire jonne kb ki a netto keresetem mert igy se bonuszokat sem potlekokat nem kapok
2018. febr. 1. 12:07
 7/18 anonim ***** válasza:

Tehát akkor a fizudat nem csökkentik?

Veszélyeztett vagy? Csak akkor mehetsz táppénzre.

2018. febr. 1. 12:12
 8/18 anonim ***** válasza:
27%

Alapjáraton azt mondanám, hogy akkor alapbérrel otthon maradsz.

Mert a törvény azt mondja, hogy az egészséges terhességgel ugye nem lehet táppénzre menni. Ha a munkaköröd nem töltheted be a terhesség miatt, akkor fel kell ajánlani könnyített munkakört (minimum ugyanakkora bérrel), vagy felmentenek a munkavégzés alól, és alapbérrel otthon maradsz. Viszont ezekben az esetekben ez a kapott bér beleszámít a csed/gyed számításba.

Úgyhogy lehet, hogy jobban jársz, ha táppénzre mész, mert ugyanúgy otthon vagy, és kb 150ezer körül kapsz, csak épp majd a számítási időszakba nem fog beleszámítani, így csak a 300ezer körüli béred lesz a csed/gyed alapja.

Remélem érthetően írtam. le.

2018. febr. 1. 12:13
 9/18 A kérdező kommentje:
Igen értem én is erre gondoltam, a sajat munkakorom miatt veszelyeztetett terhes lennek de felajanlottak az irodai munkat de mivel kevesebbet kapnek igy es utana a gyed elszamolasanal is rosszabbul jarnek nekem nem tetszik ez az egesz
2018. febr. 1. 12:18
 10/18 anonim ***** válasza:
69%

Bocs, de ezen most megakadt a szemem és nem tudom szó nélkül hagyni. Nettó 300.000 ftot keresel gepkezelokent egy gumigyárban??? Diplomás ápolókent 190-200.000 Ft-ot kapok kézhez, úgy, hogy eletekert felelek egy nem könnyű osztályon szintén 12 oraban. Félre ne értsd, nem tőled sajnálom, de r.hadt ez a rendszer.

A kérdésedre válaszolva, én a helyedben otthon maradnék, így is többet kapnál, később pedig a 300.000 Ft számít. Ne fogadd el az ajánlatot.

2018. febr. 1. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!