Ti hogy döntenétek? Melyikkel járnék jobban?
Én nem váltanék, ha táppénzre mész is többet kapsz.
A gyedbe a mostani béred számít bele.
A táppénz nem számít be.
Szóval nem akarsz a munkakörödben dolgozni tovább, vagy terhesen nem lehet?
Azért nem mindegy, mert ha terhesen nem töltheted be a munkaköröd, akkor olyat kell felajánlaniuk, ami nem jár kevesebb bérrel. Ha ezt nem tudják, akkor otthon maradsz alapbérrel.
Ha csak nem akarsz ott tovább dolgozni, akkor a táppénzt válaszd.
A táppénz nem számít bele az időszakba, ami alapján számolnak csedet/gyedet (az időbe beleszámít).
Tehát akkor a fizudat nem csökkentik?
Veszélyeztett vagy? Csak akkor mehetsz táppénzre.
Alapjáraton azt mondanám, hogy akkor alapbérrel otthon maradsz.
Mert a törvény azt mondja, hogy az egészséges terhességgel ugye nem lehet táppénzre menni. Ha a munkaköröd nem töltheted be a terhesség miatt, akkor fel kell ajánlani könnyített munkakört (minimum ugyanakkora bérrel), vagy felmentenek a munkavégzés alól, és alapbérrel otthon maradsz. Viszont ezekben az esetekben ez a kapott bér beleszámít a csed/gyed számításba.
Úgyhogy lehet, hogy jobban jársz, ha táppénzre mész, mert ugyanúgy otthon vagy, és kb 150ezer körül kapsz, csak épp majd a számítási időszakba nem fog beleszámítani, így csak a 300ezer körüli béred lesz a csed/gyed alapja.
Remélem érthetően írtam. le.
Bocs, de ezen most megakadt a szemem és nem tudom szó nélkül hagyni. Nettó 300.000 ftot keresel gepkezelokent egy gumigyárban??? Diplomás ápolókent 190-200.000 Ft-ot kapok kézhez, úgy, hogy eletekert felelek egy nem könnyű osztályon szintén 12 oraban. Félre ne értsd, nem tőled sajnálom, de r.hadt ez a rendszer.
A kérdésedre válaszolva, én a helyedben otthon maradnék, így is többet kapnál, később pedig a 300.000 Ft számít. Ne fogadd el az ajánlatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!