Ti hogy döntenétek? Szeretnék még egy gyereket. De szeretnék munkát is váltani, közben suliba is járok, ahol halasztanom kellene. Mi lenne helyes?
Azt nem tudom megmondani, hogy mi a helyes. A véleményem az, hogy szerintem vállalját a babát. Terhesen is tudsz suliba járni+otthonról dolgozni. Gondolom a munkát saját magadnak osztod be, tehát a gyerekekre is van időd. Szerintem szüld meg a babát és, ha bölcsis/ovis lesz akkor válts munkahelyet. Így be tudnád fejezni a sulit, a család is bővülne és új munkahelyed is lenne+családi adókedvezmény.
De ez csak az én véleményem. Mindjárt jönnek lepontozni azok akik szerint a munka az első, a családbővítés csak huszadrangú dolog.
Vállalj még egy babát. Viszont úgy gondolom, ha valaki 3 gyereket szeretne, az ne a nagyszülőknek szüljön. Minek 3 gyerek, ha nem a szüleik nevelik?
Nekem is 3 gyerekem van, de elképzelni nem tudom, hogy a nagyszülőkre bízzam bármelyiket is lázasan én meg percenként telefonálgassak haza, hogy van a gyerek!
Ugyanakkor, a nagyszülők gondolom a nyugdíjas éveiket szeretnék élvezni, nem még mindig gyereket nevelni. Az én gyerekeimre is vigyáznak nagyszülők, ha nagyon muszáj, de inkább részmunkaidőben dolgozok és ha betegek én vagyok velük, mert szeretem én ápolni őket. Az én anyukám már pl. 37,2 hőemelkedésre rögtön lázcsillapítót adna a gyereknek!
Szóval, akkor vállalj még egy gyereket, ha időd is lesz rájuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!