Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mit tehetnék, hogy visszavegye...

Mit tehetnék, hogy visszavegyenek terhesen a munkahelyemre?

Figyelt kérdés

6 hetes vagyok, mikor kirúgtak (3hete) nem tudtam, hogy babát várok. Olvastam a neten mindent már, hogy visszakell vennie a munkáltatómnak, azonban felhívtam egy jogi tanácsadót és azt mondta a hölgy a telefonban, ha nem tudott a babáról a főnököm, mikor felmondott nekem, akkor semmit sem tehetek :/ (még én sem tudtam róla). Nem szeretnék elesni mindenféle pénztől,nem ezért dolgoztam évekig, csak pont rosszkor jött e6 a létszámleépítés. Köszönöm a válaszokat!

Egy elkeseredett 6 hetes km

2018. jan. 8. 15:52
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
59%

miért kell annyira egyértelműen kezelni, hogy a két kérdező egy és ugyan az??? Nem történhet meg hasonló dolog egy időben két emberrel?! Annyira bicskanyitogató ez a stílus, amit megengedtek magatoknak, hogy csak na. Ha te tudod a képernyő másik oldaláról, hogy 2 kérdés is az övé, akkor nem egyszerűbb továbbgörgetni, mint itt vádaskodni, hülyét csinálni magadból?!

Kérdező. Fogd meg a papírjaidat és keress fel egy munkajogászt. Ha nem közös megegyezés, és lesz papírod a teherbeesésről, azzal bemész, és emberi hangnemben elmondod a főnöknek, hogy ez a helyzet, nem kell részletezni, hogy te se tudtad, csak a puszta tények. Ha visszavesz azonban én egyből kiíratnám magam (igen, persze táppénzcsalás meg stb), ha olyan a főnök, ne stresszeljen....

2018. jan. 8. 19:33
 22/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a SEGÌTŐ válaszokat!

Nem közös megegyezés volt, nem tudom hányszor írjam még le...aláírtam, hogy KIRÚGTAK, mivel nem tudtam hogy baba van a pocakban. Találkozom a közeli városban élő jogásszal, és mindent elintézek! Nem tudom néhany ember miért így áll a kérdésemhez...én egyáltalán nem sajnálok erre pénzt áldozni. Csak amíg nincs a kezemben a papír a terhességről és bizonyítva a tény, hogy már a kirúgás pillanatában is az voltam, addig nemsokmindent tehetek. A pozitív teszteket hiába vinném be a főnöknek..:)

De ez az egész már 1 héten belül el lesz rendezve végre. A kérdést pont ezért írtam ki, mert mindenhol mást olvasok, de úgy tűnik itt is mindenki máskepp gondolja...

Az, hogy egy jogász írta hogy igenis van remény, úgy gondolom ez épp elég válasz a kérdésemre. Köszönöm!

2018. jan. 9. 07:03
 23/23 anonim ***** válasza:

A hatályos törvényben van, hogy:

"(5) A munkavállaló a (3) bekezdés a) és e) pontjában meghatározott körülményre akkor hivatkozhat, ha erről a munkáltatót tájékoztatta. A felmondás közlését követő munkavállalói tájékoztatástól számított tizenöt napon belül a munkáltató a felmondást írásban visszavonhatja."

2018. jan. 9. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!