Mit tehetnék, hogy visszavegyenek terhesen a munkahelyemre?
6 hetes vagyok, mikor kirúgtak (3hete) nem tudtam, hogy babát várok. Olvastam a neten mindent már, hogy visszakell vennie a munkáltatómnak, azonban felhívtam egy jogi tanácsadót és azt mondta a hölgy a telefonban, ha nem tudott a babáról a főnököm, mikor felmondott nekem, akkor semmit sem tehetek :/ (még én sem tudtam róla). Nem szeretnék elesni mindenféle pénztől,nem ezért dolgoztam évekig, csak pont rosszkor jött e6 a létszámleépítés. Köszönöm a válaszokat!
Egy elkeseredett 6 hetes km
Hát így első blikkre elég esélytelen. Ha saját bevallásod szerint még te sem tudtál a gyerekről, akkor a munkáltatód nyilván nem emiatt bocsájtott el, vagyis jogszerűen járt el.
Esetleg beszélj egy munkajogásszal.
Ha ő mondott fel, tehát munkáltatói felmondás volt, és a felmondás pillanatában már terhes voltál, akkor vissza kell vennie.
Aki tájékoztatott, ő egy régebbi jogszabályra hivatkozta mondta ezt. Most már akkor is védett vagy, ha még te magad sem tudsz a terhességről. És nem vagy köteles bejelenteni sehogyan sem!
Szóval itt az a kérdés, hogy ő mondott fel, vagy végül közös megegyezés lett aláírva? Próbaidős voltál, vagy határozott szerződésed volt?
Akkor menj el egy jogászhoz és add elő neki a problémád. Ez nagyon sima ügy, mert
1. vagy tényleg jár neked a védettség amit ezek szerint igazolni is tudsz
2. vagy nem jár neked semmi mivel te magad aláírtad a papírt.
Más eshetőség nem nagyon van, ezt pedig egy munkaügyis 1 perc alatt megmondja neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!