Ha nincs munkahelyem mert megszűnt és egyénivállalkozó leszek úgy kaphatok TB-t Gyest Gyedet?
Egy ismerősöm aki a TB-nél mondta hogy lehet olyat csinálni hogy egyénivállalkozó leszek de nem folytatok tevékenységet, egy havi járulékot és adót be kell fizetni, utánna táppénzre megyek, szülésig az állam fizeti a táppénzt és szülés után a CSED-GYED-GYES-t és mivel nem folytatok tevékenységet és táppénzen vagyok illet szülés után a picivel akkor nem kell be fizetnem semmit csak havonta a könyvelönek a díjját. Annyira szépen hangzik hogy ezt nem akarom el hinni. Valaki hallodt már erről? Várom válaszokat.
10hkm
Nem teljesen így van.
Táppénzen annyit lehetsz, amennyi ideje dolgozol az adott munkáltatónál.
A táppénznek csak 2/3-át fizeti az állam, 1/3-át a munkáltató (tehát te, ha te vagy a vállalkozó).
Ha KATÁsként befizetsz 50ezret havonta, akkor a járulékalapod 90ezer körül van (tehát a csed kb 53000 Ft)
Szia! Ugyan ebben a cipoben jarok, mondjuk nekem ev vegen jart le a hatarozott szerzodesem, nem hosszabbitottak, ezert jan 1tol egyeni vallalkozo lettem. Oepnel erdeklodtem illetve ket konyvelo is megerositett, szakkepzett minimalra vagyok bejelentve, februartol tappenzen leszek, meg most fizetem a magasabb jarulekot, aztan 60% at kapom a fizetesnek mint tappenz, ill meg 15 napig 70%. Sajnos ki kellett talalni valamit, hogy kapjak gyedet. Mondjuk nekem igy nem folyamatos maradt a munkaviszonyom. Neked volt benne 30 napnal hosszabb szunet?
10hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!