Szerintetek mennyi buktatója van a CSOK-nak?
Kedves utolsó Te tudod rosszul, mi már aláírtuk a szerződést és 10 év van benne,ne haragudj, de nehogy már te jobban tud , hogy mi mit írtunk alá.😊
2017. dec. 16. 09:13
12/23 A kérdező kommentje:
Ha jól tudom, ha orvosi oka van a teherbeesés sikertelenségének, akkor nem kell visszafizetni. De kedves egyik válaszoló, nektek már van két gyereketek, miért ne jönne össze a harmadik?
Én csak két gyereket szeretnék, egy lányom már van, a tesón rajta vagyunk. Harmadikat csoktól függetlenül sem vállalnék be. Fel is kell őket nevelni. Én mindig hosszú távon gondolkodom. Három gyerek esetleges főiskolai tanulmányait nem tudnám megoldani. Nem akkor kerülnek pénzbe amikor picik.
*tudd, és igen mi is meglepődtünk mert gyerekenként 4 évet tudtunk, de mind az ügyintéző, mind a szerződés 10 évet mond.
2017. dec. 16. 09:15
Sajnos rosszul tudod kérdező nem egyértelmű, hogy mikor nem kell visszafizetni, főleg az új házaknál/lakásoknál.A jogszabály csak annyit ír, hogy a kormányhivatal bírálhatja el/mérlegelhet, hogy orvosi igazolás esetén vissza kell-e fizetni vagy sem, ad-e valamilyen kedvezményt vagy sem..Vannak esetek amikor valóban nem kell visszafizetni (most azt nem részletezném) de ebben nincs benne az,hogy ha valaki orvosi papírral tudja igazolni, hogy betegség miatt nem tud teherbe esni.
2017. dec. 16. 09:21
Na már megint megy a lepontozás, gratulálok.Remélem legalább olyan pontozgat akinek fingja sincs az egészről, meg sem igényelte de okoskodik.Mi megigényeltük, ezerszer körbejártuk a témát én csak azt irtam le, ami a mi szerződésünkben benne van, illetve amit az ügyintéző mondott.
2017. dec. 16. 09:24
Sajnos senki sem tudhatja előre, hogy hány gyereket sikerül "összehoznia", ez benne a buktató.
2017. dec. 16. 09:27
Szia. Van 2 gyerekünk szeretnénk 3. Babát. Most vagyunk a papírok begyűjtése folyamatban. Ha minden jól megy csütörtökön aláírjuk a szerződést. 10+10et használjuk ki. A 3. Babára is 10 évet adnak!!! Építkezünk jövőre. Szerintem érdemes kihasználni.
2017. dec. 16. 13:25
Mi felhasználtuk. Két gyereket vállaltunk, a kisfiúnk azóta már meg is született. Nem aggódtunk rajta, két gyermeket szeretnénk ezért bevállaltuk és nem azért vállaltuk be a 2 gyereket hogy megkapjuk a támogatást.
2017. dec. 16. 15:58
19/23 A kérdező kommentje:
Mi sem. Lánykérés után egy hónappal jöttünk rá, hogy van ez a lehetőség is. egyébként erre mifelénk már az anyakönyvvezető is tudja, hogy a házasságok fele érdekből köttetik, nyáron pl. olyan esküvődömping volt erre, hogy olyat még nem láttam. Elég szomorú ha valakinek érdekből kérik meg a kezét, vagy anyagi megfontolásból vállal valaki babát, sajnos ilyen is van. Én pl. a hármat már nem bírnám, semmilyen értelembe, ezért nem lesz három.
Bankos vagyok. Persze van buktatója és van jó része is. Ez mindenkinek egyéni dolog.
Itt kapásból senki nem tudja megmondani, hogy neked jó lesz-e vagy sem. Tudni kell mit és mire is akarod felvenni. Új vagy használt lakás, gyerekek száma, mennyi saját tőkétek van, mennyi hitel kellene (ha kell), milyen lakást ingatlant akartok belőle venni, de a legfontosabb megfeleltek-e a feltételeknek.
Alapban egy jó dolog mégha 1-2 millióról beszélünk is, mert az "megmarad"nektek.
2017. dec. 17. 13:46
Kapcsolódó kérdések: