Valaki tud segíteni?
Az a helyzet hogy az új védőnő mondta 180 nap után is jár már a gyed . Tud erről esleg valaki valamit? Tavaly nyáron 2016.06-09ig dolgoztam boltban is és ott is 8 órában voltam bejelentve . Utánna felmondtak és majd csak 2 órában voltam bejelentve decembertől áprilisig , majd április-május 10ig napi bejelentés és 05.11-től határozatlan időre 8 órában.
25hetes kismama vagyok és 07.26tól 9es kóddal táppénzen vagyok . Azt mondta a védőnő hogy ez is beleszámít a gyedbe. Valaki tud esetleg segíteni?
Ja meg én is az vagyok , meg a háziorvosom is .
Ez csak egy kérdés , mivel fogalmam sincs a gyedről így kérdezek és gondolom hogy ezért van ez az oldal. A másik hogy ennél a cégnél voltam már napi bejelentésen is de mivel támogatással vettek fel ezért csúszott a bejelentésem is. ILLEVE MAGA A FŐNÖK IS MONDTA HOGY MENJEK TÁPPÉNZRE MIVEL NEM KISMAMÁNAK VALÓ A 100+ kg-s gépek emelgetése és vegyszer közege.
Jó de a munkaköröd miatt vagy bajod van?
Mert ha a munkaköröd miatt, akkor egyszerű a képlet. Visszamész dolgozni, majd eljössz távollétire.
A Munkavédelmi törvény minden munkáltató számára kötelezővé teszi, hogy foglalkozás-egészségügyi szolgálatot biztosítson a munkavállalók számára.
Attól még hogy nincs "kihelyezett" orvosuk, szerződésben kell állniuk eggyel.
Azaz nincs olyan, hogy nincs üzemovos.
Azon kívül hogy erősen vérszegény lettem és izületi gyulladás van a szervezetemben ami fogalmam sincs hogy kapcsolódik azzal hogy alig kapok levegőt( és még az orvosok sem jöttek rá) azon kívül semmi problémám sincs.
Ezelőtt viszont a munkahelyi körülmények miatt vett fel az orvos.
Akkor úgy fogalmazok nem tudok /tudunk róla hogy lenne üzemi orvos mivel a cég nem tájékoztat róla.
Én a helyedben felkeresném az üzemorvost és tőle kérnék igazolást, hogy a munkámat a körülmények miatt nem tudom ellátni.
Igy távollétre el tudnál jönni és akkor lenne gyeded is. Mert így nemsokára lejár a táppénzed (bár ahogy én számolom már tegnap járt le) és így nem leszel biztosított a szülés időpontjában és Csed meg Gyed sem fog járni. Szülésig pedig magad után kell fizetned a tb-t. Gyes alatt nem kell.
A főnökre meg ne hallgass, nem hiszem hogy jogi szakember így tuti nem ért hozzá pontosan, mert nincs ilyen helyzetben és nem is ez a szakmája.
Táppénz folyósítás időtartama az egy évnél rövidebb folyamatos biztosítási idővel rendelkező beteg esetén
[link] esetekben nem j%C3%A1r t%C3%A1pp%C3%A9nz az egy%C3%A9b jogosults%C3%A1gi felt%C3%A9telek ellen%C3%A9re sem
Aki a keresőképtelenségét közvetlenül megelőző folyamatos biztosítási időszak alatt egy évnél kevesebb biztosításban töltött nappal rendelkezik, táppénzt csak a folyamatos biztosítási időszak alatt biztosításban töltött napoknak megfelelő számú napra kaphat.
ILLEVE MAGA A FŐNÖK IS MONDTA HOGY MENJEK TÁPPÉNZRE MIVEL NEM KISMAMÁNAK VALÓ A 100+ kg-s gépek emelgetése és vegyszer közege.
Naná hogy mondta, igy 100% állásidőre járó bér helyett megússza kb 33% táppénz hozzájárulással...
MENJEK TÁPPÉNZRE MIVEL NEM KISMAMÁNAK VALÓ A 100+ kg-s gépek emelgetése és vegyszer közege.
na akkor teendő: Elmész az üzemorvoshoz, megmondod, hogy a terhességednek semmi baja. Ő tudja, hogy a munkaköröd kismamának nem való, ezt leírja. A cég ajánl másik munkakört. HA ilyen nincs, felmentenek a munkavégzés alól és az alapbéred kapod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!