Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy az új védőnő mondta 180 nap után is jár már a gyed . Tud erről esleg valaki valamit? Tavaly nyáron 2016.06-09ig dolgoztam boltban is és ott is 8 órában voltam bejelentve . Utánna felmondtak és majd csak 2 órában voltam bejelentve decembertől áprilisig , majd április-május 10ig napi bejelentés és 05.11-től határozatlan időre 8 órában.

25hetes kismama vagyok és 07.26tól 9es kóddal táppénzen vagyok . Azt mondta a védőnő hogy ez is beleszámít a gyedbe. Valaki tud esetleg segíteni?

2017. okt. 11. 15:39
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Egyáltalán kaphatok gyedet?
2017. okt. 11. 15:42
 2/20 anonim ***** válasza:

Jaj, olyan okosak tudnak lenni ezek a védőnők.

Igen, akkor elég a 180 nap, ha ez nappali tagozatos intézményben suli, és emellett kell munkaviszony, amivel megvan a 365 nap.

Tehát neked a 365 nap kellene.

Az mindegy, hány órában vagy bejelentve, az jogviszony. Tehát az beleszámít. A napi bejelentés - egyszerű foglalkoztatás - az nem számít. A táppénzes napok számítanak.

2017. okt. 11. 15:58
 3/20 A kérdező kommentje:
És a 2 óra is bele számít? Mert az adó illetve a tb volt fizetve utánnam.
2017. okt. 11. 16:04
 4/20 A kérdező kommentje:
Illetve az is amit nyáron dolgoztam? Neharagudj hogy ennyit kérdezek.
2017. okt. 11. 16:07
 5/20 anonim ***** válasza:

Egy pici bökkenő van. Mivel 30 napnál nagyobb megszakításod van (napi bejelentés nem számít folyamatos munkaviszonynak), csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit az utolsó munkahelyeden dolgoztál és ez mindjárt lejár.

Így a szülés napján nem leszel biztosított.

2017. okt. 11. 16:14
 6/20 A kérdező kommentje:
És akkor még így is fizessen magam után a a tb-t mikor a munkaviszonyom él?
2017. okt. 11. 16:17
 7/20 A kérdező kommentje:
Illetve aki olyan munkakört végzett ami nehéz fizikai munka és vegyi szerek akkor az ilyen esetben mit csináljon?
2017. okt. 11. 16:19
 8/20 A kérdező kommentje:

Ha a keresőtevékenységet végző személy a saját vagy gyermeke betegségének időtartama alatt nem tudja ellátni a munkáját, az emiatt kieső jövedelem egy részét az alábbiakban ismertetett feltételek esetén pénzbeli ellátással, táppénzzel pótolja az egészségbiztosítás.

Táppénz annak a biztosítottnak jár, aki pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett, valamint keresőképtelenné válik, és ezt igazolja az orvos.

Akkor most hogy is van ?

2017. okt. 11. 16:25
 9/20 anonim ***** válasza:

És ezért táppénzre? Kamu a veszélyeztetettséged?

Mert akkor nagy hiba volt. Egyrészt tp csalás, másrészt te szívsz vele, mert ha üzemorvoshoz fordultál volna, aki ilyen esetben annak rendje és módja szerint leírja, hogy nem te vagy alkalmatlan (ami a veszélyeztetettség), hanem a munkaköröd nem alkalmas terheseknek, akkor most 100 %-os távolléti díjat kapnál, ami nem járna le...

2017. okt. 11. 16:26
 10/20 anonim ***** válasza:

Az számoljon ezzel meg a teherbeesés előtt, és ne rögtön egy új helyen terhességgel nyisson... Örülj hogy már nem voltál próbaidőn mert akkor most se lennél már táppénzen. Sajnos ezt nem nagyon gondoltad át, ez nem igazán tudatos babatervezés.

Ahogy irták lejár a táppénzed és utána nem fog már járni a szülésig, és igy nem leszel biztositott sem.

2017. okt. 11. 16:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!