Szülés napján nincs munkaviszony jár e gyed?
Figyelt kérdés
Szeptember 22re vagyok kiírva, szeptember 15ig van szerződésem viszont ki veszem a szülés előtt a 28 nap szülési szabadságot. Ha megszűnik a munkaviszony és cseden vagyok már jár a gyed vagy hosszabítani kell a szerződésen a munkahellyel?2017. aug. 8. 19:17
1/3 anonim válasza:
Úgy tudom, ha még a munkaviszony megszűnése előtt elmész csedre, akkor ugyanúgy jogosult vagy mindenre.
2/3 anonim válasza:
Èn 2éve jártam így, akkor csak csedet kaptam, azt is passzív alapon. Utána gyes járt. Nem tudom, változtattak-e rajta azóta.
3/3 anonim válasza:
Ha szept.15 előtt megkezded a csedet minden járni fog.
Második te valszeg a munkaviszony negszűnése utáni 42 napon belül szültél, ezért csak a csed járt. Bár méltányossági gyedet megpróbálhattad volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!