Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ilyen esetben a táppénz...

Ilyen esetben a táppénz munkaviszonynak számít?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Július 2-re vagyok kiírva, július 1-jén telne le az 1 éves munkaviszonyom (szóval elég lutri). Azt szeretném kérdezni, hogyha a végén elmennék táppénzre, az is beleszámítana az 1 évbe? A könyvelő szerint nem, de én már nem igazán hiszek neki ;) A neten azt írják, hogy beleszámít. Valaki tudna esetleg küldeni egy hiteles forrást, hogy akkor beleszámít-e?

Segítségeteket előre is köszönöm!

2017. márc. 20. 12:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen igen, mivel a munkaviszonyod nem szűnik meg, biztosítási jogviszonyban állsz. És ez a lényeg.

Az ún. passzív táppénz már nem létezik. Ez volt az, amikor a mv. megszűnése után ment valaki táppénzre (de egyébként az is biztosítási jogviszony volt, csak a nők kedvezményes nyugdíjába nem számít jogosító időnek).

Cseréljenek könyvelőt, mert alapvető fogalmakkal nincs tisztában.

2017. márc. 20. 12:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Esetleg egy hiteles forrást nem tudnál nekem linkelni, hogy az orra alá dugjam? Hát igen, a könyvelő... egyik kolleganőmnek meg azt mondta, hogy nem dolgozhat még GYES alatt sem.... Nemhogy GYED alatt :/ És nem veszik észre :(
2017. márc. 20. 12:55
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Ne akard az orra alá dugni, csak cseréld le! Úgysem fogja azt mondani, bocs tévedtem. Én legalább is még nem hallottam ilyet. :-)
2017. márc. 20. 12:58
 4/10 A kérdező kommentje:
Cég könyvelője, nem én döntök... Mi általában nem értünk egyet :D Persze elmehetnék úgyis táppénzre, hogy letojom, de azért felvilágosítanám.
2017. márc. 20. 13:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Szegény cég..
2017. márc. 20. 13:07
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Hiteles forrást fejből nem tudok, de javasold neki tanulmányozásra a TB jogszabályokat. Van belőlük egy pár.

A cég vezetőjének javasold, hogy cseréljék le, mert komolyan félretájékoztatja az embereket, ebből még komolyabb gond is lehet. Ha ennyire nincs tisztában alapvető dolgokkal, akkor vajon a kötelezettségeket hogyan teljesíti?

És egy javaslat: a táppénzes papírt ezek után neki max. bemutatni kéne, de te add le az egészségbiztosítónál. Az ilyen képes és nem küldi be.

2017. márc. 20. 14:08
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget, beszéltem az OEP-pel és a kormányhivatallal. :)
2017. márc. 20. 14:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Beleszámit de mindenképp vsak a szüles napjától igényeld a csedet es ne szülj előbb mert akkor nem lesz meg a 365 napod es csak méltányosságból kaphatsz ellátast.
2017. márc. 20. 15:42
 9/10 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó hogy ne szüljön hamarabb? Ha beindul a szülés tartsa vissza? Vagy hogyan képzelted pontosan ezt a tanàcsot? Ilyen kicentizett időponttal csak a szerencsében bízhat, hogy ne induljon meg a szülés pl 2 héttel hamarabb hanem legyen belőle pàr napos túlhordás. :D
2017. márc. 21. 15:41
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Úgy értettem hogy imádkozzon/szugerállja hogy ne szüljön hamarabb csak rosszul fogalmaztam. Nyilvan visszatartani nem tudja, de ha ennyire kicentizte (igen, felt3telezem tervezték valamilyen szinten) akkor más már nem maradt csak hogy reménykedhet hogy nem jön a kiirt dátum előtt.
2017. márc. 22. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!