Gyesen vagyok a naggyal és most várom a picit. Elküldhet a munkáltatóm?
Nem, terhesen védett vagy. Ha nem tud róla, akkor is.
Sőt, ha te sem tudod, akkor is...
Elég bunkó vagy 2es. Remélem ha férfi vagy a feleséged sem fog sehol dolgozni, ha meg nő vagy inkább nem mondom mit gondolok.
Kérdező nem rúghat ki, DE ha túlvagy a 3 hónapon szerintem érdemes szólnod, hogy a munkáltató is tudja mire számítson. Mert épp most úgy is kalkulálhat hogy te majd mész vissza dolgozni.
Nekem az első kivételével, amikor majdnem végig dolgoztam, nem voltak egyszerű terhességeim. A második úgy jött, hogy már gyesen voltam. Amikor betöltöttem a 3. hónapot szóltam mi a helyzet, megbeszéltük, hogy veszek ki szabit majd tp és utána csed. Hiszen kb 2 hónapot tudtam volna "dolgozni", ami egy káosz lett volba, hiszen át kellett volna vennem az ügyeket, feladatokat attól akit a helyemre felvettek, majd ugye pár hét után adhattam bolna vissza, arról nem is beszélve hogy addig mit csináltak volna a helyettesemmel. A harmadik (nem tervezett) hasonlóan alakult csak ott nem voltam tp-n, csak hamarabb kezdtem a csedet. Szóval ha normális munkáltatód van érdemes kommunikálni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!