Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elküldhet a munkáltatóm, ha...

Elküldhet a munkáltatóm, ha nem dolgozok eléggé?

Figyelt kérdés

Itt leírom bővebben a kérdéseimet, kérlek ezekre válaszoljatok.

1.)

Ha mondjuk teljesen jól és időben elvégzem a munkámat, de mondjuk van egy másik személy, aki sokkal hamarabb végzi el ugyanazt a munkát, plusz még többet is bevállal, akkor elküldhetnek engem, csak azért mert az a másik személy többet dolgozik, és még gyorsabban is?

Azaz én teljesen elvégzem a feladatomat, csupán nem nyújtok semmi pluszt, ellenben a másik illetővel, aki 10x olyan gyors mint én, és még mást is megcsinál.

2.)

Elküldhetne-e akkor, ha mindent megcsinálok teljesen? Viszont a munkáltatómnak valami nem tetszik, és egyszerűen mindenféle magyarázkodás nélkül elküld (talán csak mert olyan kedve van)?

Meg kell-e magyaráznia nekem, az elküldés okát, vagy mindenféle magyarázkodás nélkül is elküldhet, még akkor is, ha minden rám háruló feladatot elvégeztem hibátlanul? (akár lehet rasszizmus is a dologban, csak ő ezt nem hangoztatja, tehát nem derül ki, miért küldött el).

3.)

Elküldhetnek-e akkor, ha mindenféle külön9sebb ok nélkül fizetésemelést kérek a főnökömtől?

(Kérlek titeket, külön-külön válaszoljatok az egyes pontokban elhangzott kérdésekre).

2015. jún. 11. 11:20
 1/9 Eckone válasza:
100%
Őszinte leszek veled. Ő a munkáltatód. Akármikor elküldhet téged ha akar. De ez persze függ attól is, hogy mennyi munkaerő van ott ahol te dolgozol. Ha például sokan vagytok akkor nem lesz gond -1 ember neki. Neked ez nyilván nem jönne túl jól, de neki ez teljesen mindegy. Az számít, hogy mennyire végzi jól a munkáját, és hogy milyen gyors. Hogyha ugyanazért a bérért még többet is csinál akkor meg főleg jó. Nem tudom mennyi ideje dolgozol ott, de ha egy hete akkor szerintem ne kérj fizetés emelést.
2015. jún. 11. 11:40
 2/9 A kérdező kommentje:
ADe azt hallottam, hogy föl lehet jelenteni a munkáltatót, ha úgy küld el, hogy jól végeztem a munkámat. Illetve akkor is föl lehet, ha nem mondja meg, az elküldés okát.
2015. jún. 11. 11:42
 3/9 A kérdező kommentje:
*De azt hallottam ...
2015. jún. 11. 11:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Feljelenteni nem tudod, max beperelni. Ha elküld akkor meg kell mondania az okát, feltéve ha nem közös megegyezést írsz alá.
2015. jún. 11. 12:21
 5/9 A kérdező kommentje:
Miért, mi a különbség a feljelentése és a beperlés között?
2015. jún. 11. 12:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Én eddig azt hittem ugyan az a kettő.
2015. jún. 11. 12:28
 7/9 anonim ***** válasza:
A feljelentés büntetőjogi fogalom, a beperlés pedig polgári jogi. A munka törvénykönyve pedig a polgári joghoz tartozik, így annak megsértése miatt feljelenteni senkit nem lehet (vagyis lehet, csak nem fog semmi történni), csak polgári peres ügyet lehet indítani.
2015. jún. 11. 12:30
 8/9 A kérdező kommentje:
7-es, ebből kb nem tudtam meg semmit. Mik a lényeges különbségek?
2015. jún. 11. 20:07
 9/9 anonim ***** válasza:
A feljelentést a rendőrségen tudod megtenni, és ők indítanak nyomozást, perelni pedig ügyvéden és a bíróságon keresztül tudsz, semmi köze a rendőrségnek hozzá.
2015. jún. 11. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!