Nekem járna már Gyed, ha szeretnék babát vagy még ahhoz kell dolgoznom?
Sziasztok!
Főiskolát végeztem. Azt tanultuk ott,hogy 180 nap beszámít abból is. Ahogy befejeztem rá fél évre kaptam munkát és jelenleg 7 hónapja dolgozom. Ha most lennék terhes akkor nekem a Gyed már járhatna vagy csak a Gyes?
Köszönöm a válaszokat :)
Attól függ mikor szülsz, mert a tanulmányokból csak annyi számít bele, amennyi a szüléstől vissza számolt két éven belül esik, és legfeljebb 180 nap. Ha most rögtön teherbe esnél, akkor kb 8.5 hónap múlva szülnél, ha jól számolom 70-80 napot lehetne már csak a tanulmányokból figyelembe venni, és ez egyre csökken.
Persze ha nem akarsz azonnal táppénzre menni, akkor semmi gond, van már 7 ledolgozott hónapod, még 5 kell, ami akár a várandósság alatt is simán összejöhet, nyilván munkakörtől függ.
"tehát a 7 hónap + 8.5 hónap várandósság"
Kivéve, ha egyből táppénzre kerül, mert 7 hónap munkaviszonnyal a háta mögött nem mehet 8,5 hónap táppénzre és máris nem teljesül a második feltétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!