Mire vagyok jogosult?
2015 októberétől van munkaviszonyom határozatlan időre.
a munkahelyem be fog zárni 2017 augusztusával.jelenleg babát várok 2018 januárjára.
ugy gondolom fel nem mondhat a cég nekem augusztusban,mivel a cég még aktív,hiába zárja be a boltot.vagyis addig van munkaviszonyom,ameddig a kft nem számolodik fel,/állás idő?/ezt jol gondolom,vagy nem?
amennyiben rosszúl gondolom,mit tehetek?azt tudom hogy biztositottnak kell lennem szülés ideje alatt./munkanélküli?/tényleg az utolsó 3 hónapot nézik a tgyás gyes gyed számitásnál?vagyis november december,január?vagy ez hogy van?bocsi hogy hosszúra sikerült.
Csoportos leépítéssel pl megszüntethető a munkaviszonyod terhesen is. Ha jogutód nélkül szűnik meg a cég, szintén.
De az álláskeresésivel játszhatsz (szülés idejére időzíted) és akkor kapsz csedet.
Mielőtt megszűnne eljőssz tpre (hacsak nem határozott idejű a munkaszerződésed vagy nincs valami olyan a munkaszerződésedben ami miatt megszűntetnék azt).
A csoportos létszámleépítés esetén sem te vagy az első körös és ilyen esetben sem olyan egyszerű elküldeni. Pl én is így jártam a harmadik baba előtt. Tulajdonképp az összes kirendeltség megszűnt csak a központ maradt meg. De az is meg fog szűnni mivel felszámolás alá került, DE én még a mai napig alkalmazott vagyok. Hiszen a kismamákat anno nem rúgták ki most meg fizu nélkülin vagyunk. Mi csak akkor leszünk már menesztve ha vége a felszámolásnak vagy lejár a gyesünk és nem lesz hová visszavenni.
Szóval a legegyszerűbb ha megteheted hogy eljössz augusztustól tpre, igy meglesz a munkaviszonyod. De mindez csak akkor ha nincs valami speciális a munkaszerződésedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!