Gyes utáni szabadság alatt kirúghatnak ha közben jön a kistesó?
De, meg van szabva. Mert ahhoz, hogy táppénzt kapj, ahhoz dolgozni kell. Ugye az keresetpótló juttatás. Azt, hogy dolgozni szeretnél, 30 nappal korábban be KELL jelezned a munkáltatód felé.
Az viszont valóban igaz, hogy dolgozni nem kell. Hisz az alatt a 30 nap alatt is történhet veled bármi. Így már az "első munkanapodon" viheted a táppénzes papírt.
Bár az elég hihetetlen, hogy már most tudod, hogy veszélyeztetett terhes vagy, de azért jelzel, hogy vissza szeretnél menni dolgozni. Nehogy rád szálljanak táppénzcsalás miatt, arra vigyázz.
Mert ugyan igénybe vehető együtt a gyes és táppénz, de olyannak aki dolgozik, és úgy kerül táppénzre.
Köszönöm válaszodat. Azt, hogy vissza szeretnék menni dolgozni úgy értettem, hogy a baba után. De így, hogy tulajdonos váltás volt és minden régi kollégát elküldtek elég kevés esélyem van. Szerettem ott dolgozni de sajnos ezek szerint majd keresnem kell mást ha eljön az ideje. Azt, hogy veszélyeztetett terhes vagyok azt tudom igen. Már az elején hematóma miatt kellett feküdni pihenni ami nehéz volt hiszen van már gyerekem aki csak szeptemberben kezdi az ovit. Orvosom szerint nem jó ötlet lett volna vidékről betömegközlekedni Budapestre minden nap. Sajnos más probléma is fent áll, pedig a hematóma megszünt.
Régi főnökömnél ki mertem volna venni a szabikat. Most viszont beszéltem új vezetővel és hallani sem akarnak róla. Egyenlőre itthon vagyok a 2 évessel gyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!