Jelenleg CSED-en vagyok. Ha majd a férjem veszi igénybe a GYED-et akkor kirughatnak engem a munkahelyemről? Mert ugye a GYED után itthon maradnék GYES-en
Sajnos igen. Igaz nyomos indok kell hozzá, de mint tudjuk, ha valaki nagyon akar, akkor meg lehet találni.
Nem tudom milyen viszonyban vagy a munkáltatóddal, bár a kérdésedből nem sok jót sejtek.
Második, a fizu nélkülit engedélyezniük kell, mivel ez a törvény. A gyerek 3 éves koráig kötelesek engedélyezni, ha ő kérvényezi, hogy a gyerek nevelése céljából igénybe akarja venni (nem kell hozzá, hogy ő kapja az ellátást!).
Kérdező utána néztem, ha a csed lejárta előtt megkéred a fizu nélküli szabidat (15 nappal előbb be kell jelenteni, mint ahogy elkezdenéd), akkor nem rúghatnak kell, mert felmondási védelem alá esel.
"A gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság tartama alatt a munkavállaló felmondási védelem alatt áll, azaz munkaviszonyát felmondással jogszerűen nem lehet megszüntetni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!