Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 6 éve itthon, a munkahelyemről...

6 éve itthon, a munkahelyemről ki szeretnék lépni. A szabikat kifizetik?

Figyelt kérdés

Három gyerekünk érkezett egymás után, 6 éve folyamatosan itthon vagyok.

Közalkamazottként dolgoztam, de a munkahelyemre nem mennék vissza.

Ilyenkor a bent maradt felhalmozódott szabit kifizetik?

Hogyan működik ez?

Tudtok segíteni nekem?

2013. febr. 12. 12:06
 1/3 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ha te mondasz fel, akkor elesel a végkielégítéstől. De egyébként igen, a felgyűlt szabikat kifizetik, ha nem állsz vissza munkába. Ha visszaállnál, akkor pedig nem kifizetnék, hanem kiadnák, vagy megosztva, kiadnák egy részét, a többit kifizetik.
2013. febr. 12. 12:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Ki kell hogy fizessék.

Én is így voltam, két gyerek után maradtak bent a szabadságok. Mivel nem volt pénzük, próbáltak kifogásokat keresni, de nem tudtak, mert törvényileg kötelező fizetniük. Egy kicsit azért keresztbe tettek, tudták, hogy lenne új helyem, ahol kezdenem kéne, de nem mentek bele a közös megegyezésbe, hanem 30 napos felmondási idővel engedtek csak el.

2013. febr. 12. 12:15
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm Nektek!

Sokat segítettetek!

2013. febr. 12. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!