Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyes alanyi jogon mindenkinek...

Gyes alanyi jogon mindenkinek jár-e vagy számít, hogy mennyit dolgoztál előtte?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 29. 19:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A gyes alanyi jogon jár
2017. ápr. 29. 19:41
 2/12 A kérdező kommentje:
Jelenleg mennyi az összege?
2017. ápr. 29. 19:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
bruttó 28.500, a mindenkori öregségi nyugdíjminimummal egyezik meg. 10% nyugdíjjárulék terheli.
2017. ápr. 29. 19:48
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
Netto 26.500
2017. ápr. 29. 20:15
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
sajnos alanyi jogon
2017. ápr. 30. 19:27
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Nettó 25.650 Ft. Nem kell hozzá sajnos munkaviszony.
2017. ápr. 30. 19:34
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Én ugyan GYED-en vagyok, tehát dolgoztam előtte, de egyeseknek miért fáj, hogy alanyi jogon jár?
2017. máj. 2. 19:52
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
utolsó: Mert nem tettek érte semmit? Én minden ilyen juttatást munkaviszonyhoz kötnék. Akkor nem szülne annyi ember segélykére, és normális körülmények között tudná nevelni a gyerekét. Mert miért fizessünk gyest egy olyan nőnek aki még életében nem dolgozott, nem is fog, viszont szül 4-5 gyereket?
2017. máj. 2. 19:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Igazad van, de elég sokan vannak viszont, akiknek x oknál fogva nem volt bejelentett munkaviszony, de dolgoztak, vagy felsőoktatásban tanultak és végeztek, mikor terhesek lettek, meg egy csomó egyéb, és az ilyenekkel szemben azért kicseszés lenne.

Sajnos viszont valóban ők vannak kevesebben a "kisebbséggel" szemben (akik valójában többen vannak), és sorra szülik a segélyre a gyerekeket.

Az elsőre én is GYES-t kaptam, akkor fejeztem be az OKJ-t. (2009) De eszembe nem jutott ekkora összegre bevállalni még egyet.

Aki erre alapoz, annak valóban sajnos.

De ha meg onnan nézem, hogy a GYED 2 éves korig jár, a 3.évre meg GYES, akkor megint azokkal lenne kiszúrás, ha nem járna, akik pl dolgoztak előtte, vagy a fent említett egyéb okok.

Sajnos nem lehet szelektálni.

2017. máj. 3. 08:03
 10/12 anonim ***** válasza:

Igazad van, de elég sokan vannak viszont, akiknek x oknál fogva nem volt bejelentett munkaviszony, de dolgoztak, vagy felsőoktatásban tanultak és végeztek, mikor terhesek lettek, meg egy csomó egyéb, és az ilyenekkel szemben azért kicseszés lenne.

Nos, aki feketén dolgozik, megérdemelné hogy ne kapjon semmit, mivel nem adózik egy fityinget se, de a segélyke meg kellene? Hogy is van ez? Aki főiskolán tanult annak meg jár a diplomás gyed.

2017. máj. 3. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!