Gyes alanyi jogon mindenkinek jár-e vagy számít, hogy mennyit dolgoztál előtte?
Igazad van, de elég sokan vannak viszont, akiknek x oknál fogva nem volt bejelentett munkaviszony, de dolgoztak, vagy felsőoktatásban tanultak és végeztek, mikor terhesek lettek, meg egy csomó egyéb, és az ilyenekkel szemben azért kicseszés lenne.
Sajnos viszont valóban ők vannak kevesebben a "kisebbséggel" szemben (akik valójában többen vannak), és sorra szülik a segélyre a gyerekeket.
Az elsőre én is GYES-t kaptam, akkor fejeztem be az OKJ-t. (2009) De eszembe nem jutott ekkora összegre bevállalni még egyet.
Aki erre alapoz, annak valóban sajnos.
De ha meg onnan nézem, hogy a GYED 2 éves korig jár, a 3.évre meg GYES, akkor megint azokkal lenne kiszúrás, ha nem járna, akik pl dolgoztak előtte, vagy a fent említett egyéb okok.
Sajnos nem lehet szelektálni.
Igazad van, de elég sokan vannak viszont, akiknek x oknál fogva nem volt bejelentett munkaviszony, de dolgoztak, vagy felsőoktatásban tanultak és végeztek, mikor terhesek lettek, meg egy csomó egyéb, és az ilyenekkel szemben azért kicseszés lenne.
Nos, aki feketén dolgozik, megérdemelné hogy ne kapjon semmit, mivel nem adózik egy fityinget se, de a segélyke meg kellene? Hogy is van ez? Aki főiskolán tanult annak meg jár a diplomás gyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!