Kinek jar a GYES?

Figyelt kérdés

Nem laktunk itthon tehat az utobbi 2 évből az utolsó 7 hónap nem volt fizetve magam után az eü biztosításom! Így nem fog járni?

Jovo honaptol fizetem magam után! Most még nagyon az elején vagyok de érdekelne, nem ciganyok vagyunk vagy aranyásók , akkor egy év munkaviszony nélkül nem vállaltunk volna babát! Csak érdekel

2017. ápr. 26. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A gyes alanyi jogon jár, szóval fogod kapni. De ha van rá lehetőséged, akkor fizesd be visszamenőleg is, mert a szülés/orvoshoz járkálás/gyes kapcsán lehet, feltűnik vhol az elmaradásod, és kaphatsz egy csúnya csekket a NAVtól.
2017. ápr. 26. 20:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem kapnék. Volt mar azota surgos mutétem csak kikuldtek h mivel tartozok h elvagyok maradva (akkor)4 havi tbm-mel es ennyi. Ott is megmondtak h olyan nincs h milliokat meg százezreker felszamolnak. Csak behajtják a peldaul 4x7050 Ft :)
2017. ápr. 26. 21:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Jó egyeblőre csak figyelmeztettek, de előbb utóbb behajtják. És minél később,annál több késedelmi pótlék, esetlwg eljárási illeték lesz rajta.
2017. ápr. 27. 09:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem lesz rajta semmi

Mert fizetjuk

A masik h nagyon nem ez volt a kerdes errol tudok mindent amit kell.

Nem ezzel kapcsolatban kertem tanacsot. Ha nemtudnam kérdeznék..

2017. ápr. 27. 10:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Csak jóindulatból írom, nézz azért körül itt másik kategóriákban, néháy hetente van egy olyan kérdés, hogy a NAV kiszámlázott több százezret tb elmaradás címén, pedig csak 1-2 évig nem fizette. De ahogy írtam, a gyes jár így is, úgy is.
2017. ápr. 27. 11:37
 6/6 A kérdező kommentje:

1. Valszeg a NAV osok szavára adok, meg a sajat friss tapasztalatomra

2. Nem bunko szeretnek lenni,de a kerdesem nem errol szolt.

Ez ügyben tájékozott vagyok..

3. FIZETEM!szval.koszi azert!:) kedves toled!!!:)

2017. ápr. 27. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!