Mennyi lesz így a GYES?
Akik esetleg voltak már ilyen helyzetben, tudnátok segíteni, hogy mi van akkor, ha:
- volt 365 nap folyamatos TB biztosításom, de
- 9 hónap 330000 Ft-ra bejelentve a gyerek születése előtt (mindegy hogy mennyivel előtte, pl. a 8. hónap is beleszámít?) Vagy van határidő, meddig lehet igényelni?
- előtte a járási hivatal fizette helyettem, mert nappaliról kikerültem és nem volt munkám.
Mi a helyzet ebben az esetben?
Átlagolnak?
Ugye így nem 25000 Ft körül fogok kapni.. ?:(
Nem, csak a harmadik hónap után szeretném bejelenteni.
Illetve tudom, hogy lehet egészségügyi gondok miatt is táppénzre menni, de egyenlőre bízok a lejobbakban.:)
Amennyiben mégis táppénzre kellene mennem, akkor mivan ha letelik az az idő, amennyit addig dolgoztam?
Nem jár akkor a táppénz?
Ha letelik akkor nem jár tovább, es meg kell jelenned munkavégzésre szerintem.
Kívánom hogy ne legyen igazam, de ha mondjuk rosszul leszel nehéz lesz eltitkolni hogy babát vársz, es kicsi az esély hogy ne küldjenek el valamilyen mondvacsinált indokkal a próbaidő alatt.. Minél hosszabb a próbaidőd annál nagyobb az esély rá hogy lebuksz. A legtöbb cég nem örül az ilyennek, hozzateszem az ő részükről tök érthetően. Hiszen ilyenkor épp betanulsz mire el is mész, ha táppénzre akkor fizethet utánad is meg a helyettesitesedre is, plusz 1 evi szabid gyűlik ilyenkor, meg a végkielégités is. Ha kis korkülönbséggel vállalsz sorban még egy babát akkor meg főleg...
3 hónap a próbaidő, tehát még 9 hét.
Van most is itt kismami, őt nagyon jól fogadták, és ugyanígy volt, mint én, ezért állok hozzá ilyen pozitívan.
A cég részéről persze érthető lenne, de itt nem oszt nem szoroz "sajnos".:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!