Mennyi lesz így a GYES?

Figyelt kérdés

Akik esetleg voltak már ilyen helyzetben, tudnátok segíteni, hogy mi van akkor, ha:

- volt 365 nap folyamatos TB biztosításom, de

- 9 hónap 330000 Ft-ra bejelentve a gyerek születése előtt (mindegy hogy mennyivel előtte, pl. a 8. hónap is beleszámít?) Vagy van határidő, meddig lehet igényelni?

- előtte a járási hivatal fizette helyettem, mert nappaliról kikerültem és nem volt munkám.

Mi a helyzet ebben az esetben?

Átlagolnak?

Ugye így nem 25000 Ft körül fogok kapni.. ?:(

2017. ápr. 26. 17:30
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
A gyes mindenkinek 25000, ha fejre állsz, ha nem
2017. ápr. 26. 17:42
 2/31 anonim ***** válasza:

A szülés napján kell munkádnak lennie,illetve a csed igénylés napján (szülés várható ideje elött max 28 nappal kérhetö). Innen visszaszámolnak három hónapot és onnan visszafelé 6hónap átlagát nézik. A max gyed 178.500 br. Ezt akkor kapod meg,ha az átlagos a szülés előtti 9-6 hónappal br 255.000 ft volt.

Amennyiben nincs munkád,kaphatsz munkaügyiböl ellátást. De ekkor ha csedet kérsz,minimálbér alapján kapod. De ez több,mint a gyes. Viszont gyed már lehet nem jár úgy,ezt nem tudom.

Amennyiben a szülés napján semmid sincs,gyest kapsz,az mindenkinek ugyanannyi,netto 25650ft.

Ha a baba születése után letelik 168 nap,az édesapa munka mellé átveheti a gyedet.

2017. ápr. 26. 18:00
 3/31 anonim ***** válasza:
Nem szülés elött 9-6 bocsi,hanem ha visszaszámolsz 3hót,onnan 6hó átlaga ha 255 ezer volt
2017. ápr. 26. 18:01
 4/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm, bocsánat, GYED-et akartam írni, csak már kicsit megkavarodtam.

Tehát nekem a fizetésem, illetve a támogatott időszak átlaga lesz?

2017. ápr. 26. 18:24
 5/31 A kérdező kommentje:
Tehát ha 6 hónap átlagát nézik, akkor megkaphatjuk a maximális GYED-et?:)
2017. ápr. 26. 18:26
 6/31 anonim ***** válasza:
79%
Az, hogy rendezve volt a TB-d semmit sem jelent. Nem 365 TB biztosított nap kell hanem ennyi munkahelyen eltöltött biztosított jogviszony. Így ha sosem dolgoztál, de teherbe esésedkor ad-hoc bejelntett valaki, akkor nem lesz meg a szülést megelőzően a 365 napod. A 9 hónap kevés. Most akkor mikortól van tényleges munkaviszonyod? Nem tb-d, az van mindenkinek, aki fizeti maga után, az csak alap ellátásra jogosít.Tehát mióta vagy bejelentve, azaz a szüléstől visszaszámolva is megvan a 365 nap (munkában eltöltött biztosított nap, nem egészségügyi ellátásra jogosító aktív tb státusz)?
2017. ápr. 26. 18:39
 7/31 anonim ***** válasza:

Jobb lenne ha pontosan leirnád a dolgokat hogy tudjunk válaszolni.

Mettől meddig dolgoztál mennyi bruttó3rt?

Mikorra vagy kiirva?

Táppénzen vagy vagy tervezel lenni?

Ezek nélkül nem tudjuk megmondani hogy egyáltalán jár-e csed meg gyed vagy csak gyes.

2017. ápr. 26. 19:55
 8/31 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy ha magamnak rendeznének a TB-t az nem számít, de előtte napplira jártam.

Én úgy tudom az viszont már beleszámít.

Március 6.-tól dolgozom ezen a helyen, ahol 330000 a bruttóm.

December 16.-ra vagyok kiírva.

2017. ápr. 26. 20:32
 9/31 anonim ***** válasza:
Ha meglesz a 365 napod akkor a mostani béredből számolnak. Nem is értem mire gondolsz hogy miből átlagolnának?
2017. ápr. 26. 21:12
 10/31 A kérdező kommentje:

A 365 nap a nappalival kiegészítve van meg.

Ezért gondoltam, hogy a béremet és a "semmit" azaz a napjait átlagolnák a GyEDhez.

Bocsi, ha hülyeség volt.

2017. ápr. 26. 21:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!