Mennyi lesz így a GYES?
Akik esetleg voltak már ilyen helyzetben, tudnátok segíteni, hogy mi van akkor, ha:
- volt 365 nap folyamatos TB biztosításom, de
- 9 hónap 330000 Ft-ra bejelentve a gyerek születése előtt (mindegy hogy mennyivel előtte, pl. a 8. hónap is beleszámít?) Vagy van határidő, meddig lehet igényelni?
- előtte a járási hivatal fizette helyettem, mert nappaliról kikerültem és nem volt munkám.
Mi a helyzet ebben az esetben?
Átlagolnak?
Ugye így nem 25000 Ft körül fogok kapni.. ?:(
Igen, hogy meglegyen a 365 nap, de ettől függetlenül akkor a támogatásokat a 330 000Ft-os bejelentett munkámra számolják, akkor is, ha nem volt meg ott az egy év(?)
Vagy így nem is kaphatok csak GYESt, ami alanyi jogon jár?
2016. júniusában érettségiztem gimnáziumban.
Most levelezőn és estin tanulok. (Ez nem számít.)
2017. április 6.-tól van bejelentett munkaviszonyom, 330 000 Ft-ra.
Most 5 hetes vagyok, vagyis 2018. januárban születne a baba, és ameddig tudok szeretnék dolgozni a jelenlegi munkahelyemen.
Sajnálom, ha nem volt érthető.
2018 januárban szülsz. Akkor 2016 januártól vizsgálják, hogy megvan-e a 365 nap. Neked ez meglesz.
Annyit lehet táppénzen, amennyit előtte ezen a munkahelyen dolgoztál. Neked ez áprilistól számít, tehát legalább 4 hónapot el kell itt töltened.
Meddig van szerződésed? Határozott vagy határozatlan?
Határozatlan, szuper. Szeretnék is itt maradni, illetve tudom, hogy utána vissza is mehetnék dolgozni, ha szeretnék később.
Akkor ebből a 330 000 Ft-ból számolják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!