Többes jogviszony CSED GYED?
Annyira nem értem az egészet! A minimál emelésével lett 161ezer a brutto bérem januá1-gyel! Most lett egy másodállásom bruttó 40 ezer ft
Folyamatosan biztositva vagyok 365 napja! Akkor mi a legközelebbi dárum amikor jelentkezhetek csedre és a bruttó 201 ezer után kapom a juttatásokat?
Valaki azt írja a bejelentést megelőző 2 hónapról számított 180 napnak kell meglennie ezeknek a béreknek! Valaki 365 napot mond!
Valahol azt írják hogy mind a 2 munkahelyemen biztositva kell lenne 365 napot! De most akkor 2 biztosítást vannak utánnam? Total nem ertemmm! :( valaki segítsen mar kibogozni mert nyáron szeretnénk neki látni a baba projektnek de nem mindegy azért hogy mennyi pénzt kapok a későbbiekben!
Igen, mindkét jogviszonyban kell 365 nap. A 40.000 milyen jogviszony? Az is munkaviszony? Ha abból is vonnak pénzbeni egészségbiztosítási járulékot, akkor az nem külön biztosítás, hanem annyival több pénzbeni ellátást kapsz. A szülés napját nézik mindenképp, akkor is ha koraszülött sajnos, szóval úgy érdemes tervezni.
A magasabb összeghez 180 bérrel ellátott nap kell a magasabb összeggel, az utolsó 3 naptári hónap nem számít.
Az első munkahelyeden ez meglesz simán. Mivel csak jövőre szülsz, ez meglesz, hacsak nem vagy extrém sokat táppénzen. De akkor is arányosan több járna, tehát ha csak 179 nap van meg, akkor épp csak egy picivel lenne kevesebb az alap.
Nagyon leegyszerűsítve, ne szülj 2018 április 25 előtt.
Ha nagyon-nagyon jóban vagy a munkahelyeddel, és hajlandóak lezárni a jogviszonyodat és kezdeni egy újat, akkor esetleg meg lehet ezt kerülni. Ebben az esetben kb 7 hónap kellene az újra bejelentéstől, tehát maximum 5 hónapot nyernél, én inkább kivárnám; vagy akkor élnék csak vele, ha túl hamar összejön a baba.
A 40 ezer ft részmunkaidős állás. Ugyan az a főnököm mind a kettő cégnél de így kaptam emelést hogy a másik cégénél bruttó 40 ezerre jelentett be.
Akkor elvileg ha április 25 után szülök akkor megkaphatom a 201 ezer brutto 70%-át?
Igen. Mivel mind a 2 jogviszonyban meg kell felelni a jogosultságnak. Tehát a 40ezer után akkor leszel jogosult, ha eltelik 1 év, és az igényléskor is fennáll. Szóval valamikor nyár vége-szeptember előtt ne kezdjetek bele.
Mondjuk nem teljesen értem, hogyha ugyanaz a munkáltató, akkor miért nem mehetett egybe az emelés. Na mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!