Tgyás Gyed-et hogyan számolják az esetemben?
Utolsó:
Ez komoly? Nem számít bele a kisebbik! Akkor még 80ezer ft-ot sem fogok kapni :( atya isten! Annyi ismerősöm keres nettó 100.000 ft alatt és nem értem hogy mernek gyereket vállalni vagy épp többet! Ennyi pénzből szűkölködni lehet nem élni!!
Akkor várunk inkább még 1 évet!
Ezt hol tudom 10000% biztosra megkérdezni?
365 nap kell a jogosultsághoz.
Ha jogosult vagy, akkor kiszámolják mennyi az alapja, ehhez kell a 180 nap.
Sajnos nagyon bonyolult az összeg számítás is illetve a folyamatosság számítása is, nem fogsz találni olyan jogszabályt ami kereken megmondja hogy a te esetedben mi érvényes.
Először megvizsgálják, jogosult vagy-e ellátásra. Ezt jogviszonyonként külön-külön nézik.
Az ellátás feltétele a szülést megelőzően 365 nap biztosítási jogviszony, és a szüléskor is fennálló jogviszony.
Ha ez megvan, akkor kezdik számolni, hogy mennyire is vagy jogosult.
Az alap kiszámítása úgy történik, hogy a szülést megelőző 3. hónap utolsó napjától számolnak vissza 180 napot. Ennek a tényleges bére lesz az alap.
Tehát ha 2 db jogviszonyod van, akkor kétszer kell a feltételeknek megfelelni. Mindegyik jogviszonyban külön külön.
Utolso:
Akkor a ma kezdodo jogviszonyomban is 365 napig biztositottnak kell lennem hogy figyelembe vegyek? Akkor igazabol 2018 04.25 utan kell szulnom hogy az is legyen. Ezt nem gondoltam volna :( emiatt tolnunk kell még. Ez annyira szomou :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!