TGYÁS-t, GYED-et hogyan számolják ki vajon az én esetemben?
Mivel mindig az előző évet veszik figyelembe az összeg kiszámolásánál, ezért nálad a 2011-es év fog dominálni. De mivel 2011-ben javarészt még GYED-en voltál és csak októbertől raktak át GYES-re, ezért a következő TGYÁS, GYED alapja a szerződés szerinti béred lesz.
Ez röviden annyit tesz, hogy ugyanazt a pénzt fogod kapni, mint az első babánál.
Akkor lett volna számodra rosszabb a kalkuláció, ha m a tavalyi évben már előbb, mondjuk már áprilistól GYES-en lettél volna.
Mert ilyen esetekben (ha az év nagyobb részében voltál GYES-en, mint GYED-en), nem a szerződés szerinti béredet, hanem a minimálbért vennék alapul.
De nálad ez nincs így.
Nekem tanácsra volna szükségem.
Első babámat várom és a biztosításaim az alábbiak szerint alakult.
2007.08-2011.01.30-ig folyamatos munkaviszony TP nélkül
2011.01.31-2011.09.04.ig TP :( (munkaviszonyom volt)
2011.09.06-2012.02.01-ig munkaviszony
2012.05.21-re várom a babát, munkahelyi körülmények miatt februártól már nem mennék. Más számítások alapján eddig, azaz 2012.01.31-ig 179 napom van és még februárban kéne 1 nap. Szabival megoldanám!
Ti mit gondoltok?
Helyesek a számítások?
Ha jogosult vagyok, akkor br 200.000 Ft-ra mennyi Tgyás jár?
Menjek be az OEP-hez egy fél napot várakozni a kérdésemre?
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!