Hogy számolják a GYED-et? Az én esetemben mennyit fogok kapni?
a szülés várható időpontja: 2009.04.23.
2007 év végig egyetemi tanulmány
2008 év:
-jantól júni 30-ig egyetem
-júni 30- aug. 11- ig 650 Ft/óra heti 40 órás munkaviszony
- aug 12- szept. 15 nem volt munkám nem is kaptam semmi támogatást.
-szept. 15- árilis 30-ig br: 140.000 Ft-os munkaviszony
Egyáltalán egy év átlag keresetét számolják v kettőét, vagy az utolsó 180 napét?
A te esetedben a szülést megelőző 180 nap alapján számolják, mivel volt 30 napnál hosszabb megszakítás a munkaviszonyodban.
140.000 Ft 70%-át kapod (de erre nem esküszöm meg)
A 30 nap az tuti.
"Ha a biztosított a fenti időszakban nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, a táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdő napját megelőző 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján kell megállapítani. A 180 naptári napi jövedelmet legfeljebb a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári év első napjáig lehet figyelembe venni, ha a biztosítási idő folyamatos. A biztosításban töltött idő akkor folyamatos, ha abban 30 napnál hosszabb megszakítás nincs. A 30 napi megszakítás időtartamába nem számít be a táppénz, a baleseti táppénz, a terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj, és a gyermekgondozási segély folyósításának az ideje."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!