Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyermekvállalás friss diplomáv...

Gyermekvállalás friss diplomával, munkatapasztalat nélkül - tapasztalat, vélemény?

Figyelt kérdés

Van itt olyan aki fősuli/egyetem után "rögtön" szült munkatapasztalat híján? (Ez esetben ugye újabban jár az egyetemi GYED, amit viszont csak egy évre adnak.) Mik a tapasztalataitok? Az anyagi oldala érdekel egyrészt: nagyon hálás lennék, ha valaki össze tudná nekem foglalni, hogy milyen juttatások járnak gyermek után ha volt az anyának a szülés előtt 365 munkaviszonya, és milyenek, ha ilyen nem volt, mert nem sokkal az egyetem befejezése után szült. Illetve az anyagi oldalán túl más tényezők, szempontok is nagyon érdekelnek. Előre is köszönök minden választ!

(N24)

2017. ápr. 3. 12:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, arra kell figyelni majd még hogy ha apuka kapja a GYEDet akkor anyukának maga után kell fizetni a TB-t:)
2017. ápr. 5. 09:43
 12/14 A kérdező kommentje:

Utolsó, nagyon köszönöm a választ, de jó, hogy írtál, az "apás oldal" lehetőségével el is felejtettünk számolni.

Ha jól értem, ha a férjem átveszi fél éves kortól a GYED-et, az egyrészt több, (mivel többet keres, mint amennyit én frissdiplomásként kereshetnék), + ő azt már nem is csak fél, hanem még másfél évig kapná? (Mert ugye a diplomás GYED-et csak 1 éves korig adják, a rendeset kettőig.)

A másik, hogy akkor CSED így továbbra sem lesz benne, ugye? Illetve a GYES az ugyanannyi lesz és ugyanannyi ideig, mintha én kapnám, csak ilyenkor már egy szülő nevére van jelentve meg utalva minden? Köszönöm a válaszod, sok áldást a kicsihez nektek :)

2017. ápr. 17. 10:58
 13/14 anonim ***** válasza:

Én jövőre végeznék, most vagyok 14 hetes terhes.

Még egy félévet megpróbálok megcsinálni, de az utolsóban terveim szerint passziváltatom magam, igaz, ott már csak egyetlen gyakorlatom lenne, de nem akarom a pár hónapos babánkat ennyi időre se otthon hagyni, mert nagyon szeretném szoptatni.

Férjem 220 körül keres, én osztatlan képzésban vagyok, így úgy kalkuláltunk, hogy nettó 85 ezer lenne a GYED, amit én kapok+ a CSP. Aztán fél éves korától a férjem átvenné a GYED-et.

Anyósom nagyjából szóba sem áll velem, mióta megtudta, hogy terhes vagyok, mert hogy a picike fia fog eltartani engem is, meg a babát is.

Egyébként kb. fél nap alatt találnék munkát a diplomámmal, autó és ház van.

Te szerencsésebb vagy abból szempontból, hogy nem baba mellett kell befejezned az egyetemet, bár én abszolút nem aggódom emiatt. Örülünk, hogy összejött a baba, így is 1,5 év kellett hozzá és orvosi segítség, féltünk, hogy sokkal több idő lesz majd esetleg.

26/N

2017. jún. 17. 21:07
 14/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Örülök, hogy nagy várakozásotokra végre babát várhattok. Sajnálom, ami anyósod hozzáállását illeti, bár ami azt illeti, én mostanra megtanultam, hogy ennyire mély döntésekben - bár kikéri az ember a családja, barátai, ismerősei véleményét - végül csak egyedül, egy belső hangra támaszkodva hoz meg. Szóval ja, nem felelhetünk meg mindenben a családtagjaink elvárásainak, de szép is lenne az élet, ha csak a külső elvárások betöltéséért hajtanánk magunkat. (nem.) Nagyon sok boldogságot nektek, áldott és könnyű várandósságot kívánok neked, meg majd sok örömöt a picihez! :)

2017. jún. 22. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!