Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ilyenkor mi a teendő? Hogy...

Ilyenkor mi a teendő? Hogy számolnak?

Figyelt kérdés
Eddig csak gyest és családit kaptam (külföldi munkaviszony el nem ismerése végett) Április 25én tölti a 3 évet a kisfiam, szóval marad a családi, de úgy néz ki jön a tesó. Május első hetében töltöm ha minden igaz a 12hetet, így munkát keresni nem tudok,ráadásul az előzmények miatt biztos veszélyeztet leszek az elejétől. nincs értelme gondolom nem venne fel senki. Ilyenkor jár valami? Esetleg két családi Űú? Vagy csak szülés után? A kieső hónapban mit tehetek? Gondolom a szülésig a tb-t fizetnem kell...
2017. márc. 5. 14:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Két családi, hiszen két gyerek lesz és a gyes - természetesen mindkettő csak ha a második gyerek is megszuletett. Addig semmi nem jár
2017. márc. 5. 14:49
 2/15 anonim ***** válasza:
82%

Az első gyerek 3 éves koráig jár a gyes utána, illetve egy családi pótlék, addig a TB is rendezve van. Amint betölti az első gyerek a 3. évet, akkor már csak családi pótlék utána és a TB-t is magad után kell fizetni, aztán ha megszületik a kisbaba, akkor utána újra tudsz gyest igényelni és már két családi pótlékot kapsz, amiknek egy gyerekre nézve magasabb lesz az összege, mintha csak egy gyerek után kapnád. Illetve az egyszeri anyasági támogatást tudod még igényelni, ha megszületik a pici.

Egyébként semmilyen támogatás nem jár.

Viszont ezt nem hiszem, hogy most kellett volna végiggondolni, hanem azelőtt, mielőtt újabb babát terveztetek volna, nem?

2017. márc. 5. 14:56
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Szülés után miért nem kell tb-t fizetni?
2017. márc. 5. 15:14
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert aki gyesen van, annak alanyi jogon jár a TB ellátás.
2017. márc. 5. 15:28
 5/15 A kérdező kommentje:

Kettes nem értelek?

De őszintén nem így terveztük....viszont nem ez volt a kérdés.

A válasz egyébként köszönöm!

2017. márc. 5. 15:36
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Csak azért tettem fel a kérdést, mert egy baba nem jön csak úgy. Aztán meg nekem úgy tűnik a kérdésedből, hogy nem igazán álltok valami fényesen anyagilag, tehát számítana az a plusz, amit esetleg kapnál, ha kaphatnál, csak ugye nem kapsz, akkor az ember előbb végiggondolja, hogy akar-e újabb babát, az anyagiak engedik-e, vagy sem. Amennyiben nem, úgy meg tesz ellene és nem utána számolgat.
2017. márc. 5. 16:19
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönjük el tudjuk látni csak ha valami jár nem szeretnék felette elsiklani, mert a kislányommal is azt tapasztaltam szeretik a dolgokat elhallgatni. (1500gramm alatt született koraszülött senki nem szólt az a közgyógyról vagy az utazási kedvezményről így ezeket utolsó évben kaptuk, pedig fejlesztésekhez jól jött volna) Nem aztmondom hogy gazdagok vagyunk de a gyerekért mindent, most is családi bölcsibe jár szeptemberig, hogy a közöségben fejlődjön. Egyébként spirál mellett lettem terhes, a toxémia miatt nem terveztem következőt, nem a pénz miatt.
2017. márc. 5. 16:28
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem bántani akartalak kérdező, csak elgondolkodtató dolgokat írtál. Meg aztán meg tudlak érteni, jó magam is toxémiás voltam, egyéb dolgok mellett pont ezért nem is tervezünk több gyerkőcöt.

Viszont amikor a védekezési lehetőségekről gondolkoztunk szülést követően, akkor pont ez is a spirál ellen szólt, hogy annál nem is tudja az ember, hogy ha esetleg gond van. Így mi maradtunk a fog. gátlónál (csak az a hormonok miatt sajnos nem működött), így maradtunk az óvszernél, mert ha az kiszakad, bár még soha nem volt rá példa, akkor még ott van a sürgősségi fogamzásgátlás.

És bocsi a kérdésért, de az orvos elmondta, hogy egyébként hogy jött össze spirál mellett?

2017. márc. 5. 16:38
 9/15 A kérdező kommentje:

Lehet erően reagálok bocsánat...

Alerrgiás vagyok az ovszerre konkrétan a latexre így azok nem jönnek szóba amik tartalmazzák. A tablettát is kilőtték a magasvérnyomásom miatt, az elkötést nem engedték a korom miatt ( a férjemnek most nyáron csinálták volna meg.) így maradt a spirál és naptár módszer de így is valahol hiba csúszott a gépezetbe. És ha már ennyire jönni akar, azt hiszem bele kell törődnöm. Elvetetni neü tudnám lelkileg...

2017. márc. 5. 16:46
 10/15 A kérdező kommentje:
És őszintén, be vagyok rezelve....csak a 30hétig húzzuk ki!!
2017. márc. 5. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!