Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Anglia: Gyermekvállalás...

Anglia: Gyermekvállalás esetén lehet igényelni támogatást (housing benefit)? Ez mekkora összegű, mennyi idő az elbírálása, és hogy néz ki a gyakorlatban?

Figyelt kérdés

Jelenleg Londonban élünk albérletben. Egy kis studio lakást bérlünk a férjemmel havi 560 fontért (ebbe már a rezsi+internet is benne van). Szeretnénk babát, de ahhoz legalább egy 2 szobás lakásba kell költöznünk, aminek a bérleti díja nagyjából a mostani duplája és még plusz a rezsi. Ráadásul akkor én kiesek egy időre a munkából, tehát egy fizetésből kellene kijönnünk, de az meg rámegy a bérleti díjra.

Hallottam, hogy lehet igényelni lakás támogatást az önkormányzattól, de nem tudom hogy mi ennek a menete. Interneten kell elküldeni a kérvényt, de abba már az adott lakás paramétereit kérik (cím, bérlet díj stb.) amihez igényelni szeretnénk. Na de mi van akkor ha elutasítják? Ez előfordulhat? Mert akkor nem fogjuk tudni fenn tartani és már felmondtuk a korábbi albérletünket... Ezt hogy lehet megoldani? Valami megoldás kell, hogy legyen rá, mert másnak is van gyereke Londonban, valahol csak lakik. De hogy működik ez a gyakorlatban?

2017. febr. 15. 16:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos azt kell mondanom, hogy nem lesztek jogosultak a housing benefitre (ami a lakásfenntartási támogatás). Ugyanis a fő szabály az, hogy nem kaphatja olyan személy/család, akiknek 6 ezer fontot meghaladó megtakarítása van. Megtakarításnak számít a pénz, bankbetét, autó és ingatlan is. Az nem számít, hogy az ingatlan nem az Egyesült Királyságban van.

Az igényléskor nyilatkoznod kell, hogy van-e ilyen összegben tulajdonod. Ha azt válaszolod, hogy nincs, lehet hogy elsőre nem veszik észre, DE 2011 óta hozzáférnek eu-n belül a földhivatali nyilvántartásokhoz és folyamatosan szűrik, ki az aki esetleg nem mondott igazat (sajnos sokan vannak).

Több alkalommal kellett tolmácsolnom olyan családoknak, akik letagadták a magyar ingatlant és mikor kiderült akkor az összes támogatást vissza kellett fizetniük plusz kaptak egy jó vastag büntetést.

Amit szülés után igényelhettek az a child benefit és a child tax credit, de mivel mindkettő jövedelem függő, így az sem biztos, hogy jár nektek.

Felvetetted, hogy mit csinálnak más, gyerekes párok... Sokan költöznek el gyerekkel Londonból, közép-angliai városokban 500 fontért már nagyon takaros 3 szobás házakat lehet kivenni kerttel.

2017. febr. 20. 08:48
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az információt. Igen, nekünk is ez lenne a B terv, hogy egy másik nagyobb városba átköltözni. Már szóltam is a munkahelyemen, hogy helyezzenek át, ahogy lehetséges. :)
2017. febr. 20. 20:28
 13/17 anonim ***** válasza:
44%
A child benefit nem jövedelemfüggő, az családi pótlék-aki gyereket nevel, annak jár. A child tax credit a jövedelemfüggő.
2017. febr. 21. 22:12
 14/17 anonim ***** válasza:
A child benefit is függ a jövedelemtől, 54 ezer bruttó felett már a child benefit is adóköteles, hatvanvalamennyi felett pedig már nem jár.
2017. febr. 22. 10:02
 15/17 anonim ***** válasza:

Igen, ebben igazad van. Nem voltam pontos.

Átlag magyar dolgozó páros ennyit nem keres évente. (és bizony átlag angol sem)

2017. febr. 22. 22:55
 16/17 anonim ***** válasza:
Én csak azt a részét nem értem sok magyartól, akik csak spórolni jönnek ki, hogy miért veszik meg a lakást jó előre otthon magyarban? Sokan még a ház megvásárlása után is évekig kinn maradnak. Minek addig otthon a lakás, hogy üresen álljon. Egy lakatlan ház állapota is romlik, ráadásul alapdolgokat fizetni kell rá, néha télen nem árt befűteni, megjáratni ezt-azt....
2017. nov. 21. 12:00
 17/17 anonim ***** válasza:
Még council taxra se kéne hogy jogosult legyél, ha jól tudom. A megtakarításod is megkérdezik. A megtakarításba nem csak a számládon éppen jelen lévő összeget kell beleszámolni, hanem a tulajdonodban lévő ingatlanokat is. Na most mondtad éppen, hogy van egy ingatlanod. Azt be kéne vallani, máskülönben csalsz és ha elkapnak, csúnya büntetés lesz a vége....
2017. nov. 21. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!