Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyes és Csed (tgyás) egyszerre?

Gyes és Csed (tgyás) egyszerre?

Figyelt kérdés

1 gyerekem márciusban tölti a 2-t.Onnan igényelném rá a gyest.Viszont érkezik a kistestvér akit áprilisra várunk.Kiírt idő előtt 28 nappal igényelném rá a csedet.

Lehet ilyet?A gyes igénylő 19pontja mintha arról szólna hogy nem.Vagy rosszul értelmezem?

2017. febr. 8. 21:38
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, viszont a férjed igényelhet gyest a nagyobb után, míg te a csed-t.
2017. febr. 9. 00:52
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Lehet. A nagyobbik gyerekre 3 éves koráig kapod a gyes-t, a kicsire meg ettől függetlenül azt, amire jogosult vagy vele. Nem tudom, mit mond a gyes igénylő 19. pontja, esetleg azt, hogy egy gyerekre egyszerre csak egyfajta ellátást kaphatsz, tehát a kicsire nem kaphatsz csedet és gyest is?
2017. febr. 9. 06:21
 3/5 anonim ***** válasza:
73%
Kaphatod persze. Azt nem tudom,hogy anya gyes,apa gyed működik e egyszerre két gyerekre ,mert nekem azt mondták egy ember kaphat több ellátást csak egyszerre több gyerekre.
2017. febr. 9. 07:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Két ellátást csak 1 ember igényelhet. Tehát, azt nem lehet, hogy apa gyesen, te cseden.

Viszont, te igényelheted a 2 ellátást, tehát lehetsz egyszerre gyesen és cseden. Tehát, jár egyszerre a 2 ellátás.

2017. febr. 9. 09:40
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. febr. 9. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!