Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mindenképp visszaszámolnak 3...

Mindenképp visszaszámolnak 3 hónapot és onnantól vissza nézik a 180 vagy 185 napjának átlagát a CSED-hez, GYED-hez?

Figyelt kérdés
Január 1-től nőtt a bruttó bárem. Augusztus 4-re vagyok kiírva szülni, nem tervezem, hogy táppénzre megyek addig, csak szabadságon leszek szülés előtt. Most azt halllottam, hogy nem a szüléstől (vagy a korábban megkezdett CSED kezdetétől) visszafelé számítják az átlegkeresetet a juttatás alapjának megadásához, hanem visszamennek 3 hónapot és onnan számolják vissza azt a 180 vagy 185 napot. Ez mindenképp így van?
2017. febr. 3. 14:32
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Értem. Nem baj, így is jó lesz.

Azt tudjátok, hogy a visszafelé 3 hónap pontosan hogyan van? Tehát ha pl július 20-án szülök, vagy később, de akkor kezdem meg a CSED-et, akkor 90 napot számolnak, vagy július-június-május esik ki? Netán a július mint tört hónap nem számít és a június-május-április nem "ér", és innentől nézik a 180 napot?

2017. febr. 4. 04:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!