Aki tudja segítene, hogy mikortol lenne érdemes bevállalnunk a kistesót, hogy mindenképp kapjak gyedet 2 évig?
Figyelt kérdés
A következő a helyzet: Három éve szültem. Munkaviszonyból mentem el szülni, kaptam is tgyást és gyedet is, majd mikor ez lejárt akkor a gyest, ami szeptemberig járni is fog, akkor lesz 3 éves. Az addigi munkaviszonyom folyamtos volt gyes mellett is, junius 30-ig, mert julius 1 óta másik helyen dolgozom, mert itt több a fizu. Viszont szeretnénk majd babát, de nem tudom mikor lenne érdemes belevágni. A próbaidőt mindenképp ki akarom várni. Mennyi legyen az a legkevesebb idő ebben az esetben ami mellett ha szülni mennék nem gyest hanem gyedet kapnék. Meddig kellene még dolgoznom?2014. júl. 23. 17:27
1/5 anonim válasza:
Ha jól veszem ki a szavaidból,a munkaviszonyod nem volt megszakítva,folyamatosan dolgoztál,csak épp nem egy helyen.Akkor bármikor bevállalhatod,mert nem történt megszakítás.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Igen, folyamatos volt, csak közben voltam gyesen, amit most is kapok még szeptemberig a fizu mellett, csak nem tudom hogy mi alapján számolnák igy a gyedet. Másik hogy ha teherbe esnék mondjuk még az idén, mikor érdemes közölnöm a munkaltatóval? Nem fognak e kirugni, mert ugy tudom ha a szülés időpontjaban nem vagyok biztositott akkor hiaba dolgoztam én folyamatosan x évig, nem kapok semmit. Csak gyest.
2014. júl. 23. 19:57
3/5 anonim válasza:
Ha jól emlékszem akkor mindig a szülést megelőző évben kapott fizetésedből számolják a gyedet.Ha úgy szülsz babát,hogy előtte gyesen voltál,és közben nem mentél vissza dolgozni,akkor a minimum gyedet fogod kapni,ha visszamész dolgozni egy évre,akkor persze a fizetésedből fogják számolni.Én úgy jártam most,hogy úgy kezdtem új munkahelyen,hogy már a pociban volt a baba,csak nem tudtam róla.Mivel ápolónő vagyok ezért muszáj volt közölnöm a munkáltatómmal,toleránsak voltak,szerződést hosszabítottak,eszük ágában sem volt kirúgni.De ha esetleg irodai munkáról van szó,és nincs panasz,akkor megvárhatod,hogy leteljen,nem vagy köteles közölni.
4/5 anonim válasza:
És igen,ha nem vagy biztosított,akkor hiába dolgoztál.
5/5 anonim válasza:
Ha munkahelyet váltottál, akkor csak az új munkahelyen elért jövedelmed alapján számolják a tgyást és gyedet. A gyerek 2 éves koráig fogsz gyedet kapni megint, ha szüléskor is biztosítva leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!