Valaki segítene megoldást találni hogy a párom kapjon CSED-et?
A párom 6 hetes terhes, előreláthatólag augusztus közepén fog szülni. Ha a várható születéstől számítva visszanézünk 2 évet akkor nincs meg a 365 nap biztosítás. Tavaly október 5 óta nem dolgozik. November elején kezdett egy felnőtt képzést. Most gondolta hogy keres mellette munkát, de kiderült hogy terhes. Így esélytelen hogy bárhova is el tudjon menni dolgozni. Kiszámoltuk és 2 hónap hiányzik a 365 naphoz. Ismerősnél be tudnánk jelenteni erre a két hónapra, de kérdés hogy mikor? Itt jön a képbe hogy szívbeteg, és 99% hogy veszélyeztetett terhes lesz. Ha most bejelentjük két hónapra, és utána állapítják meg hogy veszélyeztetett terhes, akkor fog kapni CSED -et? A másik kérdés, hogy megéri-e két hónapra magasabb összegre bejelenteni, ha előtte 4 és 8 órás munkaviszonyai vegyesen voltak, de nem valami magas összegek?
Köszönöm a válaszokat!
Családi pótlék 12200 nettó, gyes 25650 nettó. Szülés után megvárjátok a baba taj,lakcim kártyáját és a Magyar Államkincstárnál igénylitek ezeket. Továbbá az egyszeri anyaságit is,ezt is ott,ez egyszeri 64ezer nettó,ez akkor jár,ha jár rendesen terhesgondozásra sztk ba.
A négy órás miatt nem sok lenne a csede,nem mindig érdemes trükközni az ellátások miatt.
Váltsa ki az egyéni vállalkozóit majd menjen táppènzre igy járhat minden.
De amúgy nem kötekedni akarok de valamit elszámoltatok, én augusztus közepèn szültem és ilyenkor már 12 hetes voltam bőven nem 6...
A gyeded nem lesz annyi. Maximálva van a határa.
Ha két évig volt átlag br 255ezer béred,akkor kapsz max gyedet,ami br 178500,az netto 130 kb
Ha 8 hetes kizárt hogy augusztusra legyen kiirva, valamit nagyon elszámoltak/elszámoltatok. Minimum szept végére jön ki a szülés dátuma akkor.
A max gyed nem fogja jövőre se elérni a 140-et nettóban.
Igen, közben a doki is azt mondja, hogy elszámolást. Az utolsó vérzése csak két napig tartott, és az is kevés volt. Ha azt számítjuk akkor szeptember 22. a szülés,de ha az utolsó vérzés csak a beágyazódás miatt volt, akkor az augusztus vége a szülés. Most csütörtökön tölti a 9. hetet. De a mérete szerint simán lehetne már 12. hetes is.... Akkor 3 hetet lazán elszámolnak. Március elején vár a nőgyógyász, akkor tud mondani pontos szülési dátumot.
Amúgy nekem simán meglesz a 365 nap munkaviszony, mivel 7 éve ugyanott dolgozom, és bruttó 255 ezertől legalább 3 éve több a fizetésem. Holnap hív egy kormányablakos ügyintéző, hátha tisztázódik sok kérdés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!