Ha 18 évesen szülök, és még nem dolgoztam, de a baba mellett nem is akarok ( nem akarom bölcsibe rakni) akkor milyen pénzügyi támogatásban részesülhetek?
Ahhoz képest, ahogy oktatjátok a kérdezőt a tudatlansága miatt, nincs két azonos összeg a válaszokban, tehát valakik biztos tévednek...
CSED - munkaviszonyhoz kötött, a kérdezőnek nem jár.
GYED - munkaviszonyhoz kötött, nem jár.
GYES - alanyi jogon jár, összege 28500 Ft, amiből 10%-ot vonnak le, tehát a kérdező kap 25650 Ft-ot havonta.
Anyasági támogatás - alanyi jogon jár egyszeri alkalommal, 64125 Ft.
Családi pótlék - alanyi jogon jár, 12500 Ft havonta.
Családi adókedvezmény - ha a kérdező párja dolgozik, akkor 10000 Ft havonta, a várandósság 91. napjától jár (tehát még meg se kell születnie a gyereknek), ha eddig nem vettétek igénybe, és túl vagy a 91. napon, akkor az adóbevallásban kell visszaigényelni a 2016-ra jutó összeget.
Első házasok adókedvezménye - 5000 Ft havonta, 2 éven keresztül, ha a párod dolgozik. Érdemes összeházasodni, mert csinadratta nélkül a házasságkötés ingyenes, viszont jár utána némi pénz. :)
Forrás: [link]
Ezek 2017-es jogszabályok.
" már úgy kezd neki, hogy mi milyen segélyekből fogjuk őt eltartani."
Az ő gyereke meg majd téged fog eltartani nyugdíjas korodban. Mert a következő generáció nyugdíjjárulékából fizetik az előző generáció nyugdíját. Ennyike.
"Az ő gyereke meg majd téged fog eltartani nyugdíjas korodban"
ja, mint a kerdezo...
Előttem megvolt a helyes megoldás a kérdésed pénzügyi részére, én az iskolára írnék:
Ha a középiskolát fejezed be, és nincs sok hátra, szerintem magántanulóként be tudod fejezni. Plusz ha jól vagy, szinte a szülésig járhatsz, ha szeretnél.
Utána, ha továbbtanulnál, én tapasztalatból tudom ajánlani a távoktatást - nekem nem első diploma, de gyerek mellett járok így a Kodolányira, és nagyon kényelmes, jól szervezett, és a baba mellett is teljesíthető.
Szerintem számold hozzá a gyerektartást is a bevételekhez, mert az ilyen komolyan megtervezett gyerekvállalás után szokott a pasi lelépni a pár hetes gyerek mellől.
Azt nem tudom, mennyit keres a kedves apuka, de annak a 20%-a reális egy gyerek után.
Mit kaphatsz? Egy vállveregetést,gratulálok kislányom. Remélem érzed az iróniát.
Gyes 25650 és csp 12200.
Ennyit kapsz. Egyszeri anyasági 64ezer vmennyi,nemrég kaptam,de mivel minket nem foglalkoztatnak a segélyek,így nem tudom mennyi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!