Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha 18 évesen szülök, és még...

Ha 18 évesen szülök, és még nem dolgoztam, de a baba mellett nem is akarok ( nem akarom bölcsibe rakni) akkor milyen pénzügyi támogatásban részesülhetek?

Figyelt kérdés
Sokmindent elolvastam, de még nem teljesen tiszta. Milyen segélyeket igényelhetek? A GYES és a családi pótlékot egyszerre lehet igényelni vagy ez hogy megy? +ti a baba mellett hogyan folytatnátok az iskolát? Esti vagy magántanuló? (Nem kérek kioktatást hogy miért szülök ilyen hamar! Tervezett volt! )
2017. jan. 25. 12:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
80%
Nem azzal van a baj, hogy fiatalon szül, hanem azzal hogy már úgy kezd neki, hogy mi milyen segélyekből fogjuk őt eltartani.
2017. jan. 25. 13:35
 12/24 anonim ***** válasza:
41%

Ahhoz képest, ahogy oktatjátok a kérdezőt a tudatlansága miatt, nincs két azonos összeg a válaszokban, tehát valakik biztos tévednek...

CSED - munkaviszonyhoz kötött, a kérdezőnek nem jár.

GYED - munkaviszonyhoz kötött, nem jár.

GYES - alanyi jogon jár, összege 28500 Ft, amiből 10%-ot vonnak le, tehát a kérdező kap 25650 Ft-ot havonta.

Anyasági támogatás - alanyi jogon jár egyszeri alkalommal, 64125 Ft.

Családi pótlék - alanyi jogon jár, 12500 Ft havonta.

Családi adókedvezmény - ha a kérdező párja dolgozik, akkor 10000 Ft havonta, a várandósság 91. napjától jár (tehát még meg se kell születnie a gyereknek), ha eddig nem vettétek igénybe, és túl vagy a 91. napon, akkor az adóbevallásban kell visszaigényelni a 2016-ra jutó összeget.

Első házasok adókedvezménye - 5000 Ft havonta, 2 éven keresztül, ha a párod dolgozik. Érdemes összeházasodni, mert csinadratta nélkül a házasságkötés ingyenes, viszont jár utána némi pénz. :)

Forrás: [link]

Ezek 2017-es jogszabályok.

2017. jan. 25. 13:38
 13/24 anonim ***** válasza:
29%

" már úgy kezd neki, hogy mi milyen segélyekből fogjuk őt eltartani."

Az ő gyereke meg majd téged fog eltartani nyugdíjas korodban. Mert a következő generáció nyugdíjjárulékából fizetik az előző generáció nyugdíját. Ennyike.

2017. jan. 25. 13:39
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

"Az ő gyereke meg majd téged fog eltartani nyugdíjas korodban"

ja, mint a kerdezo...

2017. jan. 25. 13:41
 15/24 anonim ***** válasza:
73%
Nincs már nyugdíjjárulék, szociális hozzájárulási adó van. és ugye tudjuk mi a különbség a járulék és az adó között?! A járulékként beszedett összeg kötelezően "visszaadandó", de az adót arra költi a ormány, amire akarja. Dughatjuk homokba a fejünket, de az ő gyereke nem fogja egyikünk nyugdíját se fizetni. Sőt, egyikünknek se lesz nyugdíja.
2017. jan. 25. 13:43
 16/24 anonim ***** válasza:
56%
A gyes és a családi pótlék nem segély és nem az anyának jár, hanem a gyereknek, mint ahogy itt minden válaszadóknak is járt gyerekkorában. Úgyhogy igazán nincs mire féltékenykedni, hogy elvesz a közösből.
2017. jan. 25. 13:58
 17/24 anonim ***** válasza:
53%

Előttem megvolt a helyes megoldás a kérdésed pénzügyi részére, én az iskolára írnék:

Ha a középiskolát fejezed be, és nincs sok hátra, szerintem magántanulóként be tudod fejezni. Plusz ha jól vagy, szinte a szülésig járhatsz, ha szeretnél.

Utána, ha továbbtanulnál, én tapasztalatból tudom ajánlani a távoktatást - nekem nem első diploma, de gyerek mellett járok így a Kodolányira, és nagyon kényelmes, jól szervezett, és a baba mellett is teljesíthető.

2017. jan. 25. 14:15
 18/24 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó előtti:A gyes az segély.
2017. jan. 25. 14:20
 19/24 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem számold hozzá a gyerektartást is a bevételekhez, mert az ilyen komolyan megtervezett gyerekvállalás után szokott a pasi lelépni a pár hetes gyerek mellől.

Azt nem tudom, mennyit keres a kedves apuka, de annak a 20%-a reális egy gyerek után.

2017. jan. 25. 15:37
 20/24 anonim ***** válasza:
56%

Mit kaphatsz? Egy vállveregetést,gratulálok kislányom. Remélem érzed az iróniát.

Gyes 25650 és csp 12200.

Ennyit kapsz. Egyszeri anyasági 64ezer vmennyi,nemrég kaptam,de mivel minket nem foglalkoztatnak a segélyek,így nem tudom mennyi volt.

2017. jan. 25. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!