Ha 18 évesen szülök, és még nem dolgoztam, de a baba mellett nem is akarok ( nem akarom bölcsibe rakni) akkor milyen pénzügyi támogatásban részesülhetek?
Ez jó, értékelem a humorodat...
Tervezett gyerek, de azt nem tudod, hogy a következő 3 évben mennyi pénzből fogtok gazdálkodni. Aha... És mégis mit értesz tervezés alatt? Elhatároztátok, hogy gumi nélkül fogtok dugni, és nem baj, ha teherbe esel?
Neked nagyon nincs fogalmad arról, hogy mi a családtervezés.
Amire fixen számíthatsz a következő 18 évben, az a családi pótlék, ami jelenleg egy gyerekre 12 200 Forint.
Mellé kapsz még segélyt, ugyanis a GYES az az. Segély.
28 500, de bruttóban. Olyan 25 ezer körüli összeget visz a postás, de csak a gyerek első három évében.
Onnantól, hogy a gyerek betöltötte a három éves kort, marad a 12 ezer családi pótlék.
Ezen kívül semmi nem jár, ha nem dolgozol.
Az iskola folytatására annyit tudok írni, hogy nem mindegy, hogy milyen iskolát hagytál félbe. Más lenne a válasz, ha érettségi előtt állsz egy gimnáziumban és tovább akarsz tanulni főiskolán vagy egyetemen (hahaha, nekem is van ám humorom...), meg akkor, ha fodrásznak tanulsz valami szakmunkásban, ahol a gyakorlat számít.
"Van félretett pénzem. diámunkáztam :DDDDD"-pár gombóc fagyira biztos elég lesz.
Egyébként ahogy már írták, a 26000ft gyest és a 12000 családi pótlékot fogod kapni.
És a 64000 egyszeri anyasági támogatást is megkapod.
Mert ezek sajnos alanyi jogon járnak mindenkinek aki dugni tud...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!