Táppénzről mehetek CsEDre szülés előtt?
Jelenleg veszélyeztetett terhesként táppénzen vagyok.
Február 21 a szülés várható időpontja.
Szeretnék előtte 4 héttel (jan.24-től) CsEDre menni, de a védőnő azt mondta, maradjak táppénzen, mert nem tudható, hogy valójában mikor fogok szülni és kavarást okozna a táppénz és a CsED elszámolásában, ha nem a kiírt időpontban szülnék. Szerinte emiatt nem is mehetek CsEDre, csak a szülés tényleges napjától.
4 éve van folyamatos biztosításom, így a CSED és a GYED is jár majd.
A munkáltatóm is meg fogom kérdezni, de előtte tudni szeretném, hogy mehetek-e így CsEDre (táppénzről) a szülés előtt.
Köszi szépen!
Én is így gondoltam, csak a védőnő olyan határozottan állította....
Akkor mondom is majd a főnöknek (csak ő sincs tisztába ezekkel, külsős cég könyvel és bérszámfejt; majd szól akkor nekik, hogy Csedre mennék)
Szia!
Én jan. 27-re vagyok kiírva.
Dec. 5. hétfő óta vagyok táppénzen, jan. 2. hétfő óta CSED-en vagyok.
Nekem a munkahelyem kifizetőhely, így a munkaügyön kellett leadnom a CSED igénylő papírt.
Ehhez lefénymásolták a kiskönyv vonatkozó oldalát is, ahova be van írva a születés várható időpontja.
Illetve vittem egy igazolást is, melyet a terhesgondozóban állítottak ki, hogy mikorra vagyok kiírva, és melyik naptól igényelném a CSED-et.
Pont a héten kaptam meg a határozatot, hogy elfogadták a kérelmet, és jan. 2-től CSED-et kapok.
Igazából innentől meg teljesen mindegy, mikor is bújik ki a kisfiam, mert a várható időpont jan. 27. volt, és ahhoz 28 napon belül van a jan. 2.
További jó babavárást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!