Tehetek valamit?

Figyelt kérdés
Fizetés nélküli szabadságon vagyok, novemberbe töltötte a kislányom a második évét, teherbe estem. Ma bementem a munkáltatómhoz, mert az orvos ráírta a papíromra, hogy veszélyeztetett terhes (bevéreztem) . A munkáltatóm elutasított, hogy nem mehetek táppénzre, mivel fizetés nélküli szabin vagyok. Mert nem ugy mentem be, hogy vissza akarok menni dolgozni.. és úgy nem lenne gond- ezt a választ kaptam. Én csak őszinte akartam lenni. Nincs semmi megoldás? Barátnőm ugyanigy volt, neki a munkáltatója segítőkész volt, és megszüntette a fizetés nélkülit.
2017. jan. 12. 19:16
 1/10 anonim ***** válasza:
a fizetés nélküli megszüntetését legalább 30 nappal korábban kérned kell. Holnap kéred, egy hónap múlva megszűnik, kiír egy nap szabit, te meg másnaptól mehetsz tp-re.
2017. jan. 12. 20:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Törvény szerint jártak el,mert hivatalosan 30 nappal előbb minimum jelezned kell,hogy visszamennél dolgozni.Az más kérdés,hogy mennyire normális a munkáltató.
2017. jan. 12. 20:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Igazuk van. Ez nem úgy működik, hogy odamész lobogtatni a veszélyeztetett terhesség papírodat, és mehetsz is tp-re. Minimum 30 nappal előtte kérned kell a fizu nélküli szabi megszüntetését. Kiveszel pár nap szabit, és mehetsz tp-re.
2017. jan. 12. 20:58
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem tudtam semmiről mikor oda mentem. Szerintetek kérvényezzem? Ugy köszöntek el, ha megszültem találkozunk.
2017. jan. 12. 22:48
 5/10 A kérdező kommentje:
Most, hogy tudják terhes vagyok mondhatják, hogy nem engedélyezik?
2017. jan. 12. 23:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha táppénzre szeretnél menni, akkor inzézd el úgy ahogy kell. Írásban kéred a fizetés nélküli szabi megszűntetését, min. 30 nappal korábban. Stb. A munkahely nem tiltjatja meg, max nem örül neki.
2017. jan. 13. 07:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Engedélyezniük kell,viszont a 30 naphoz ragaszkodhatnak.
2017. jan. 13. 08:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Nincs más választásuk, engedélyezniük kell.

Annyit azért a munkáltató védelmében el kell mondani, hogy neki ez ráfizetés. évekig nem látott, továbbra sem fog látni, és egy nap szabi után hónapokig fizetheti a táppénzed harmadát.

2017. jan. 13. 12:13
 9/10 anonim ***** válasza:

teljesen rendben van amit csináltak.

ha bejelented hogy ki szeretnéd venni a szabijaidat 30 nap múlva, akkor el tudsz menni tp-re. más kérdés, hogy ha kisebb cég, akkor nyilván nem fognak szeretettel visszavárni hiszen a munkáltató fizeti a tp 1/3-át

2017. jan. 14. 13:41
 10/10 A kérdező kommentje:
Tobb ezren dolgozunk ott, közszféra
2017. jan. 15. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!