Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Járhat nekem a GYED vagy csak...

Kitt8888 kérdése:

Járhat nekem a GYED vagy csak a GYES?

Figyelt kérdés

Üdv. Mindenkinek!

Tehát amim van:

Több mint 365 nap munkaviszonyom megvan.

Fél év biztosítási jogviszony megvan.

De: jelenleg nem vagyok biztosított.

Tehát: 4 hónapos kismama vagyok, lejárt az álláskeresési járadékom illetve a Foglalkoztatás helyettesítő Támogatást kapom most, mert nem vesznek fel sehova.

A kérdésem: Júniusban szülök, ha egyéni vállalkozóként fizetem magam után a járulékokat, akkor kaphatok GYED-et?.

Előre is köszönöm.

2017. jan. 8. 11:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

[link]

Itt mindenre pontosan választ kaphatsz.

Egyébként, szerintem, igen.

2017. jan. 8. 12:00
 2/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, próbálom bogozgatni, mi hogy van. Első gyermekünk és sajnos senkitől nem kaptam megfelelő tájékoztatást vagy ötletet hogy lehetne megcsinálni hogy jó legyen.
2017. jan. 8. 12:24
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Több mint 365 nap munkaviszonyom megvan.

Fél év biztosítási jogviszony megvan.

na ezt bogozzuk ki, mert a munkaviszony mindene setben biztosítási jogviszonyt keletkeztet.

Írd le, 2015. júniusától kezdve mikor, milyen jogviszonyaid voltak. Mikor dolgoztál munkaviszonyban, mikor voltál mnélküli, ebből mikor kaptál ellátást.

2017. jan. 8. 12:41
 4/25 A kérdező kommentje:

Rendben!

2014 júniusában végeztem sulival utána dolgoztam 2015 áprilisáig dolgoztam( tudom ez nem számít, csak azért tartom lényegesnek mert végig munkaüggyel tartottam a kapcsolatot) ez után elvileg a munkaügy által biztosított voltam majd 2015 november 19-el ujra munkába áltam, ami tartott 2016.08.18ig. Ekkor mentem be a munkaügyhöz megint és kaptam álláskeresési járadékot, 52 napig. Ezután bementem a munkaügyre és adtak egy hatósági igazolványt. Azóta se tanulni nem engednek, se dolgozni nem vesznek fel és itthon ülök kapom a 22 000 ft-ot.

2017. jan. 8. 12:51
 5/25 A kérdező kommentje:
Kérdeztem Önkormányzatot, Okmányirodát, munkaügyöt mindenki mást mondd, hogy kapok e gyedet vagy nem kapok gyedet. Ezért találtam ki az egyéni vállalkozóit, mert itt nem adnak semmilyen felvilágosítást segítséget sem
2017. jan. 8. 12:54
 6/25 A kérdező kommentje:
Minden segítségnek örülök!
2017. jan. 8. 13:27
 7/25 anonim ***** válasza:

nincs meg az 365 napod. azzal, hogy 22 ezer forint segélyt kapsz, nem leszel biztosítási jogviszonyba.

szülés várható idejét megelőző 2 évben 9 hónapos dolgoztál.

ez az 52 nap munkaügyi se stimmelhet, mert miután kihasználod, minden ledolgozott év után kapsz egy hónapot.

te miután kihasználtad, dolgoztál 9 hónapos, tehát nm keletkezett újból jogosultságod. biztos, hogy ellátást is kaptál, nem csak beregisztráltak 3 hónapra, hogy annak letelte után kaphasd az aktív korúak segélyét?

egyébként igen, kaphatnál gyedet ha egyéni vállalkozó lennél. befizetsz havi 70.000.- 5 hónapon keresztül és utána 2 éven keresztül kapsz havi 50.000.- kb. ki kell számolni, hogy megéri-e a különbözet, mint ha gyest kapnál fél évig aztán meg a párod elmenne gyedre. úgy nem kéne több százezret befizetnetek.

2017. jan. 8. 15:35
 8/25 A kérdező kommentje:
Biztosan kaptam az 52 napos álláskeresési járadékot, megvan róla a papírom is, amit adtak. Ami a két munkahely között volt az nem tudom mi volt, mert akkor nem kaptam egy fityinget sem. Akkor még pályakezdő is voltam, vagy az más?
2017. jan. 8. 16:09
 9/25 A kérdező kommentje:
3 részletben utaltak ki valami 100 feletti összeget, nem tudom mennyit pontosan. Dehogy az 52 nap hogy jött ki azt nem tudom
2017. jan. 8. 16:11
 10/25 A kérdező kommentje:
Nem volt kihasználva az első munkahelyem után semmilyen ellátás és azzal együtt 520 napom volt. Így járt az 52 nap álláskeresési járadék. Most nézem a papírom
2017. jan. 8. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!