Kaphatok GYED-et?

Figyelt kérdés
2016.05.27en lejart az ellatasom a munkaugyiben elotte 2 eves minkaviszonyom volt de ndm hosszabbitottak 2016.06.01en megszuletett a kislanyom. Megkaptam a CSEDet de a szules napjatol lett igenyelve es nem elotte 28 nappal. Most azt mondjak nem vagyok biztositott.jarhat igy a GYED? Vahy mire szamitsak? Mert egyszer ezt mondjak az OEPnel egyszer azt.
2016. dec. 30. 18:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem jár, csak passzív jogon és a minimálbér lesz az alapja.
2016. dec. 30. 19:33
 2/9 anonim ***** válasza:

A dátumok alapján csedet is méltányosságból kaptál csak, gyedet is kérhetsz így, de vagy megkapod, vagy nem.

Más lenne a helyzet, ha május 27-én már jogosult lettél volna csedre, mert akkor járna a gyed is.

2016. dec. 30. 20:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Jogosult voltam a csedre de nem tudtam h korabban is meg lehet igenyelni ezert lett az elso nap a szules napja. Szoval azt nem meltanyossagbol kaptam.
2016. dec. 30. 21:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem jár max méltányosságit megpróbálhatod.
2016. dec. 30. 22:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs a szülés pillanatában munkahelyed, én úgy tudom, nem kaphatsz, csak gyest. Picit később kellett volna igénybe venni a munkanélkülit, ha az alatt szültél volna, akkor járt volna.
2016. dec. 30. 22:06
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem munkanelkulit kaptam hanem regisztralnom kellett ahhoz h biztositott legyek a szules idejen mivel megszunt a munkaviszonyom.marciusban szunt meg a szerzodesem es juniusban szultem
2016. dec. 31. 03:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Kellett kapjál álláskeresési támogatást, máskülönben nem lettél volna biztosított. Sima regisztrációval, ha nem kapsz pénzbeli ellátást, akkor nem vagy biztosított. Csedre jogosult voltál, mivel a biztosítás meszűnése után 42 napon belül szültél. Álláskeresési alatt kellett volna csedet igényelni, így járna gyed, mivel maradt volna álláskeresési napjaid.
2016. dec. 31. 08:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Vagyis, úgy kellett volna csinálnod, hogy május első napjaiban, ahogy kijön a 28 nap, megigényled a csedet, így maradnak álláskeresési napok és a csed lejárta után visszamész álláskeresésire, így biztosított leszel és meg tudod igényelni a gyedet. De most már nem, mivel nem tudsz visszamenni álláskeresésire sem és munkahelyed sincs. Próbáld meg méltányosságból.
2016. dec. 31. 08:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Vagy igényelje meg az apa a gyedet munka mellett.
2016. dec. 31. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!