Felmondtak, van 360nap munkaviszonyom. Kaphatok tappenzt? Tb jar?
első, nem rúgták ki, próbaidő lejárt és ennyi. nem csináltak vele szerződést, ebben semmi szabálytalan nincs!
kérdező, semmi nem jár neked most, se tp, se tb, se szülés után csed és gyed.
munkanélkülin voltál az elmúlt 3 évben? ha nem, akkor regisztrálj be 8 hónaposan, ha az ellátás alatt szülsz, minimálbér után ugyan, de jogosult vagy csedre és gyedre.
vagy találsz munkahelyet, akkor minden fog járni
A legfontosabbak:miért mondtak fel? Volt-e próbaidő,ha igen mennyi?
Ha vmi szabàlytalan/sérelmes volt akkor a EBH-hoz tudsz fordulni.Nagyon védik a kismamàkat,kisgyerekeseket.
Ìgy semmi nem jàr. Se tb,se tàppénz,se gyed,csed.
Illetve egy lehetőséged,hogy a szülés idejére időzìted a munkanélküli segély igénylését(az jàr max 3hónapra),mert akkor biztosìtott leszel és kapsz csedet,gyedet.Igaz a minimàlbér utàn,de több,mint a semmi.
Méltányossági gyed akkor járhat, ha van munkahelye szüléskor, csak nincs meg a 365 napja.
Gondolom próbaidőn voltál, azért tudták megszüntetni a munkaviszonyod. Így nem jár se táppénz, és szülés után is csak gyesre leszel jogosult. Esetleg a munkanélküli ellátással lehet trükközni, hogy a minimálbér után kapjad a csedet, gyedet.
Már aludni sem bírok, viszont nagyon szépen köszönöm a gyors reakciókat és válaszokat!
Holnap az első dolgom az lesz, hogy felhívom az Oep-et!
Azt még kihagytam a történetből, hogy veszélyeztetett terhesnek ki lettem irva(súlyom és a foglalkozási ártalom miatt). Még csak nem is tudtam volna kihúzni a 3hónapot, m már az ötödik hétnél elég erős hányingerem volt és napi 10órát dolgoztam vendégekkel, akik ugye észreveszik, ha valami nincs rendben és egyből megy a kombinálás.
Tb- t a navnál kell intézned a munkaviszony megszűnése utáni 30 napon belül ha nincs kilátásban új munkahely.
A munkaviszony megszünésétől 40 napig él a biztosìtás még.
7050 ft kell majd havonta fizetned.
A többit a többiek leìrták.
A legtöbb a mit tehetsz hogy gyesnél többet kapj az az hogy trükközöl a munkanélküli igénybevételével hogy az alatt szülj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!