Nehéz fizikai munka esetén mikor tanácsos táppénzre menni?
Engem a terhesseg megallapitasanal kiirt az orvosom.
Allando ejjeles penztaros voltam,plusz sorfeltolto(zsugor liszt,cukor,olaj fel polctetore,vagy onnan le)
Mellette sutottem,ujsagoztam,kenyereztem(a kenyeres ladak sem epp konyuek)
Szoval volt munkam rendesen.egesz ejjel volt 5perc szunetem...
Szoval az orvosom az azonnali tp t javasolta.(jo,kozrejatszott az elso ket csaszarom.de ha azok nem lettek volna is tp lett volna)
Eleve terhesen nem dolgozhatsz ejjel(ha jol tudom)nappali muszakot meg nem tudtam vallalni a nagyok miatt.
Nekem pont jo volt igy.a munkaltatom se szolt egy rossz szot se.termeszetesnek vettek,hogy tp re megyek.
En is ugy tudom,hogy konnyitett munkat kell biztositaniuk,vagy tp.
1, 100% tp foglalkozási betegség és üzemi baleset esetén jár. A terhesség nem ez a kategória.
Kérdező, ha a munkakörödet nem tudod ellátni az egyébként egészséges terhességgel, a fogl eü orvos javaslatára másik munkakörbe kell helyezni. Ha ilyen nincs a képzettségednek megfelelő, akkor az alapbéredet kapod egészen addig, amíg egyébként keresőképes vagy, tehát tudnál munkát végezni.
Amennyiben közben keresőképtelenné válsz, már tp jár majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!