Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hamarosan kisbabánk lesz. Az...

Hamarosan kisbabánk lesz. Az utolsó hónapokban (3-4 hónapra) táppénzre szeretnék menni. Van ennek hatása később a GYED-re?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt, hogy a táppénz ugye a fizunak mindössze 60%-a, elég kevés, viszont a GYED a fizunak már a 70%-a! Ilyenkor ugye nem úgy számítják, hogy a táppénzes 60%-al csökkentett fizunak veszik a GYED-es 70%-ot??? Remélem, hogy az alap fizetésem nézik, és annak kapom a 70%-t. 8 éve aktív dolgozó vagyok, sosem voltam táppénzen, úgy érzem megérdemlem...

2016. dec. 15. 09:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy terveztem, hogy végig dolgozom, mert nagyon kellett volna a pénz, és nagyon nem volt jó, hogy táppénzre kellett menjek. Persze kívülálló úgyis azt látja ebből, amit akar. Ha egy agybeteg, akkor a kismama bele is dögölhet, az ilyen úgyis csak fújja a magáét, hogy kényelemből van táppénzen, meg hogy táppénzcsaló.

Na az ilyen fajtának kívánok olyan rohadt nehéz terhességet, hogy bőgve csinálja végig az egészet.

(az első gyerekemnél kutya bajom nem volt, a másodiknál megesett, hogy az utcán lebénultam. De hát az ilyen sz a.revő mindent jobban tud)

2016. dec. 15. 13:34
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én a másodiknál dolgoztam,korán keltem,messze jártam,itt volt a nagyobb gyerek is és mellé állando szédülés,hányinger,ájulás is volt. 30.héttöl nemnem mentem már,elötte is sokat voltam itthon,mert lázas voltam,ki se birtam kelni az ágyból és.minden létező betegséget elkaptam. Elsö gyereknél semmi bajom nem volt. Ez ilyen sajnod.

Inkább adozok én is a kismamák táppénzre,mint a sok büdös r.mának,akik 16évesen szülnek...

2016. dec. 15. 14:10
 13/13 anonim ***** válasza:
34%

"Na az ilyen fajtának kívánok olyan rohadt nehéz terhességet, hogy bőgve csinálja végig az egészet.

(az első gyerekemnél kutya bajom nem volt, a másodiknál megesett, hogy az utcán lebénultam. De hát az ilyen sz a.revő mindent jobban tud)

"

Köszönöm a jókívánságot(tökéletesen egészséges terhességem volt, és nem vállalunk több gyereket), és a kedves megjegyzést.

Azt hiszem én nem sértegettelek...

A környezetemben nem látom azt a rengeteg szegényt, talán vidéken, kis falukban vannak. Annál jobban találkozom a kényelmi táppénzes kismamákkal.

Mint írtam, tudom, hogy sokaknál INDOKOLT a táppénz, azzal nincs is baj. Csak sokan visszaélnek vele, és már maga a terhesség ténye feljogosítja őket, hogy otthon feküdjenek...

És ugye akinek nem inge, ne vegye magára. Nem tudom, mit sértődtök be, amikor nyilván nem rátok céloztam, ha nálatok indokolt volt. Ja és azt sem írtam, hogy MINDEN táppénzes kismama csaló lenne. Csak hogy sajnos sok van, és a kérdésből is úgy jött le, mintha saját kívánsága lenne a kérdezőnek, hogy táppénzre megy.

A gyest én eleve meg is szüntetném, de nem ez volt a kérdés.

2016. dec. 15. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!