Hamarosan kisbabánk lesz. Az utolsó hónapokban (3-4 hónapra) táppénzre szeretnék menni. Van ennek hatása később a GYED-re?
Mi az indok ?
A tappenzcsalashoz jo indok kell.
Egyebkent az utolso honap az nalad 3-4 honap ?
Bírom, mikor a végtelenül ostoba szemétládák letáppénzcsalásozzák a szerencsétlen kismamát, akiről az égvilágon semmit sem tudnak.
Kérdező: nincs semmi hatása, a csedbe és gyedbe nem számolják bele a táppénzes időszakot. Jó hír: a járulékvonzata a csednek és gyednek nagyon jó, többet fogsz kapni, mint hinnéd! :)
Boldog karácsonyt és boldog babavárást.
Kedves első hozzászóló! Látom a szövegértelmezéssel vannak problémáid!!! NEM KICSIT! Ki írta, hogy csak az utolsó hónapra gondolok? HÓNAPOKRA kedveském, olvass figyelmesebben...:) Indok? Mondjuk veszélyeztetett terhesség! Hallottál már róla?
Táppenzes csalás? Kicsit el vagy te tévedve drága, nem kicsit!!! Teljesen szabályosan orvos által kiírt jogos táppénz! Az első hónapoktól kezdve ezt akarta a kezelő nőgyógyászom, csak én dolgozni szerettem volna...
A másik hozzászólónak nagyon szépen köszönöm. Megnyugodtam! :)
A táppénzes időszakot nem számolják bele. Ne aggódj! A csed, majd gyed a bruttó bérből lesz számolva.
Nagyon szépen köszönöm az utolsó kedves hozzászólót! Így van, ahogy írtad, alaptalanul ossza itt az észt...
Aranyos vagy nagyon, Nektek is Boldog Karácsonyt kívánok!
Nem volt alaptalan, te fogalmaztál rosszul.
Nem azt írtad, hogy táppénzre fognak venni, hanem hogy te szeretnéd.
Ezért gondolta az 1-es, hogy a te kényelmed miatt, te döntötted el, hogy majd táppénzre mész. Nem írtad, hogy már az elejétől arra akartak venni (csak később).
Mert sajnos manapság tényleg sok a táppénzcsaló kismama, aki a saját kényelme miatt íratja ki magát indokolatlanul.
A kérdésedre a válasz: ellátásból nem számolnak ellátást. Tehát a táppénzes időszakot simán átugorják, és a tényleges bérből számolnak majd.
Kedves 7-es, képzeld, voltam terhes. Én jól voltam, dolgoztam végig vendéglátásban.
Amint írod, te nem voltál jól. Akkor jogos ha otthon maradsz.
De hidd el, sokan tényleg kényelemből íratják ki magukat, ok nélkül.
6-os voltam.
a kérdés megválaszolásában egyáltalán nem releváns, hogy MIÉRT megy táppénzre, semmi közötök hozzá.
Másrészt inkább fizessék a táppénzét annak a kismamának az én adómból, aki dolgozik, mint a 4. gyerek után is a gyest meg családit olyannak, aki életében egy napot sem dolgozott!!!!
Ezt hívják szőrszál hasogatásnak, vagy keressünk inkább a kákán is azt a bizonyos csomót? ...:)
Komolyra fordítva a szót, nem tudom kedves hozzászólók ki hogy van vele, de a mai szegény világban, mikor az emberek többsége máról-holnapra él, pusztán kényelmi okokból (ahogy valaki írta) gondol egyet és nem dolgozik, inkább a táppénzt választja a majdnem fele annyi fizetésért... - Roppant nevetséges számomra az ilyet feltételezők agyműködése - csak sajnálni tudom az illetőt :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!