Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Második baba után mire leszek...

Második baba után mire leszek jogosult?

Figyelt kérdés
20 hónapos lesz a kislányom, mikor érkezik a tesó. Miből számolják akkor a CSEDet, GYEDet? Ugyanannyira számíthatok kb? És jól tudom, hogy csak egy ellátást kaphatok? Vagyis a nagy után már nem jár majd a GYED ha a kicsire CSEDet kapok? Illetve valóban elmehetek 9es kóddal most várandósan táppénzre GYED mellett? Köszi :)
2016. dec. 5. 23:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Jól van akkor. Mert azt kell nézni ki keres jobban.

Ezért irtam apát.

Olvass utana a dolgoknak.

[link]

De ha te jobban tudod. Irjad neki.

Segiteni akartam hogy járna a legjobban.... azért irtam apát is hátha ò keres jobban.

Nem zavaros szerintem.

Ja es igen gyed extra.

Nalunk a ferjem kapja+a fizuját + a teljes adókedvezményt.

Az extra a fizetése majdnem még1x.

A bérosztályosom mondta mert ő még az embert nézi és tájékozódik.

Persze mindenhez lemondó nyilatkozat meg nyomtatvány kell meg minden de ez evidens hogy lekell irni mindent.

2016. dec. 6. 10:35
 12/15 anonim ***** válasza:

Igen, meg kell nézni ki keres jobban, de akkor ezt hozzá kell tenni. Amit te írtál abból nagyon zavarosan jött le az egész, a kérdezőt is csak bezavarta, azt hitte, hogy nem kaphatja együtt a kettőt.

Én válaszoltam neki, és kb. 3 mondatban meg is válaszoltam a kérdéseit. Ha még kérdez, akkor arra is válaszololok. De így egyben rázúdítani a dolgokat, ráadásul tök felesleges információkkal is halmozva butaság.

Amúgy meg nem sikerült megértened amit a gyed extrával kapcsolatban megjegyeztem...

2016. dec. 6. 11:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Na akkor te nagyon ügyes vagy!

Jeeeeee!

🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

Esetleg lehet könnyebb lenne ha megkerdezné a munkahelyét ha mar van vagy felhivná az oepet vagy allamkincstárat vagy az önkormányzatot vagy valakit.

Nekem ez teljesen logikus volt amit leirtam.

Ráásul az is benne van hogy kapna egyszerre mindent csak el kell akkor olvasni többször amit leirtam.

2016. dec. 6. 13:48
 14/15 anonim ***** válasza:
De le lehetne úgy is írni, hogy elsőre is érthető legyen...
2016. dec. 6. 16:09
 15/15 A kérdező kommentje:

Mindkettőtöknek köszönöm! Kérlek miattam ne vitázzatok, nagyon sok infot kaptam tőletek! Elsőre valóban nem értettem, de már tiszta azt hiszem!

Tehát!:

Első körben a munkáltatómmal egyeztetek, megszüntetem a fizetésnélkülimet, kiveszek 1-2 nap szabit, majd kiirathatom magam táppénzre, ez a GYED mellett lehetséges. Aztán jön a CSED a TP helyére a GYED mellé, majd idővel a többi ellátás. Tehát kaphatok mindkét gyermek után ellátást egyszerre! Szuper!

Ami még nem tiszta:

Ezidő alatt mindkettejük után jár az adókedvezmény? Majd ha már GYES jár az elsőre akkor is?

Illetve ez a GYED és GYED extra dolog. Most akkor kell vmit külön igényelni? A GYEDextra nem csak megnevézésben más mióta lehet mellette munkát vállalni?

2016. dec. 6. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!