Második baba után mire leszek jogosult?
Egyszerre 1 igényelhet mindent.
Vagyis ha te vissza kész tpre akot apa mindent kerhet.
Erdemes gyed extrá kérni a kicsire. Az adókedvezményt annak akinek magasabb a fizuja.
Az előző gyededből számolják a következőt ha biztositott voltál.
Ha visszamész dolgozni kis időre akkor az új béredből ha emeltek.
Vagy kaphatsz te mindent de csak te.
Mondom az esetünket.
Én szabadságon voltam novemberben a pocaklakóval majd tpre vettek. Magasvérnyomás miatt.
Az gyerekek apja vette át a 3 gyerekre az adókedvezményt (vagyis ezt megosztva mert neki sincs annyi adója amiből kifutná)
Átvette tőlem a gyest, és a 2 gyerekre kap gyed extrát ami a maximum összeg az ő fizetéséhez mérten.
Majd ha megszülök akkor én visszaveszek mindent. Akkor fogom kapni a csedet a legkisebbre, gyed extrát a középsőre és gyest a legnagyobbra.
A csedem 168 napig fog menni. Majd gyed a kicsire és továbbra is még be nem tölti a középső a 2 évet kapom rá a gyed extrát.
Időközben majd persze a nagy 3 éves lesz megszűnik a gyes, de a 2 kicsire egyszerre kapom a 2 ellátást.
Meg a csalasipótlékot.
A lényeg hogy egyszerre 1 ember vehet igénybe mindent.
Kérdezz nyugodtan ha valami nem tiszta.
1 voltam
Hát semmit sem értek! :(
Miért kell apának átvenni az ellátást ha TPre megyek?
Nálunk ez nem opció, mert nincs bejelentett munkaviszonya. Akkor nem tudom a TPt igénybe venni, hanem csak GYED lesz amíg a CSED nem társul?
Meg minta azt olvastam volna vhol, hogy ellátás nem lehet ellátás alapja, tehát a GYEDből nem számíthatják az újabb CSEDet és GYEDet, és az nem tiszta, hogy akkor honnan...
Akkor apa nem opció. Semmi baj.
Akkor mondom neked ugy ahogy én csináltam mikor a 2. jött.
Tpre vettek és a naggyal kértem a gyed extrát sokkal töbn pénz.
Te is kérd igy mert ha a fizud legyen 90.000 ft. Akkor a gyed extrád lesz majdnem 100.000 ft.+ a tp.
A következő gyedet vagy csedet a meg dolgozós bérből fogja számolni, tehát ugyan annyi lesz kb. Nem több.
2 éves koráig igénylheted a gyed extrát az lesz az 1 gyerekre a gyed helyett a 2. Babával meg tpn leszel.
Majd 28 nappal vagy szülés napjától kéred a kicsire a csedet és továbbra is kapni fogod a gyed extrát.
Én legalábbis igy kaptam mikor jött a 2. baba.
Igy érthető?
2 hete csináltam végig ezeket pont. Úgyhogy friss az infóm.
7 valasszal az 1 voltam.
Nem ertem miert kaptam 0 %-ot.
Biztos jobban tudja az aki lepontozott.
1 hete csináltam végig minden papirt tehát tudom miről beszélek.
Aki lepontozott akkor mondja el hogy kell annak aki most járta vegig konkrétan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!