Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyerekek után járó szabadság...

Gyerekek után járó szabadság utólag?

Figyelt kérdés
Nemrég tudtam meg innen, hogy mind a két szülőnek jár már jó ideje a gyerekek után járó szabadság, de velem aláirattak tavaly belépéskor egy papírt, hogy nem én veszem igénybe, hanem a férjem. Ezt utólag én vissza tudom kérni?
2016. nov. 29. 10:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Elso vagyok. Meg az ideibol is bukik a ferjem vagy 15 napot, nem fizetik ki, nemhogy a tavalyit...

42 eves. Harom gyerekunk van, szerintem a fele szabija bent van.

2016. nov. 29. 17:49
 12/13 A kérdező kommentje:

"A gyerekek utáni szabadságról kell kitölteni egy papírt minden évben, de olyat nem tölthetsz ki szabadságról hogy nem kéred hanem a férjed igen."

Eskü, ezt töltöttem ki!

2016. nov. 30. 03:31
 13/13 anonim ***** válasza:
Ha kitöltötted, hogy nem kéred, akkor a tavalyit nem tudod igénybe venni már. Ezt a munkahelyed rontotta el, mivel már talán 2 éve igénybe veheti mind a 2 szülő a pótszabikat a gyerekek után. Mivel aláírtad, hogy nem kéred, így nem tehetsz semmit. Ha erőltették, hogy írd alá, akkor esetleg munkaügyi bíróságra mehetsz, de 7 napért nem érdemes. Ha idén nem írtad alá, akkor idénre jár, mivel minden év elején nyilatkozni kell arról, hogy igénybe veszed-e a pótszabikat.
2016. nov. 30. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!