Ha határozatlan idős munkaszerződésem van és bejelentem a terhességem kirúghatnak? Azt olvastam állítólag táppénz alatt semmiféleképpen nem, de az 1 évig jár. Aztán hogy tovább?
Nem, kivéve ha próbaidőn vagy.
És nem, nem kell táppénzt se csalni hozzá.
Hát 4-es akkor téged jól félretájékoztattak, és ezért most táppénzcsalást követsz el...
Ha egészséges a kismama, nem lehet táppénzre. Ha a munkaköret nem töltheti be terhesség miatt, akkor a munkáltató köteles olyan munkakört felajánlani, amit terhesen is végezhet. Ha ezt nem tudja megtenni, akor fel kell mentenie a munakvégzes alól, és alapbért kell fizetnie.
Szóval a munkáltató jól járt így, te meg rosszul anyagilag...
Kérdező: én sörözőben voltam pultos, 37. hétig dolgoztam, aztán Csedre mentem.
Màr tàppénz alatt is kirúghatnak, csak hogy pontosìtsunk.
Ha terhes vagy próbaidő lejàrta utàn nem rúghatnak ki, se táppénz alatt se szabadsàg alatt, se munkavégzés alatt.
Tàppénzen annyit lehetsz amennyit dolgoztàl az adott munkahelyen, de maximum 1 évig lehetsz keresőképtelen àllomànyb A kérdező kommentje:
igen van az hogy ezek mik és hogy van -e esély a babáraan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!