Gyereket szeretnénk. Jelenleg van munkahelyem. De ha teherbe esnékpár hónap után szeretnék felmondani. Akkor is kapok gyed-et?
Figyelt kérdés
2016. szept. 26. 15:50
11/14 anonim válasza:
de miért akarnál felmondani?
12/14 anonim válasza:
Figyu, nekem nincs gyerekem, tervben sincs még pár évig, de olvasgatni azért szoktam ezt-azt. Meg lát-hall is az ember dolgokat. Teherbe esel, dolgozol, amíg tudsz/az orvos jónak lätja, utána elmész táppénzre a szülésig. ès aztán a táppénz előtti fizudól sz´molják ki a csed/gyed/gyest. Ha nincs munkaviszonyod, amikor szülsz, nem fogsz a viláon semmit kapni. Ez már akkor is így volt, mikor anyám szült 30 éve.
13/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Mostmár tiszta minden! :)
2016. szept. 27. 16:12
14/14 Mészáros Erika83 válasza:
Szia!!
Én pont ebben a helyzetben voltam!!!
2015 szeptemberében kezdtem el dolgozni,hozzáteszem előtte nem volt bejelentett munkahelyem,aztán szeptember végefele kiderült hogy terhes vagyok igy 4 hónap után elmentem táppénzre!!
Szülés után elkezdtem kapni a csedet is,ami egy évig jár,aztán a gyedet ami szintén egy évig jár!!!
Ezek melett még kapom a gyest is,ugy hogy még nem mondtam fel pedig már nem dolgozom ott(de még a cég sem mondott fel nekem)
Ugy hogy szerintem simán menj csak táppénzre!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!