Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Van aki a GYED mellett lett...

Van aki a GYED mellett lett újra terhes és még GYED alatt elment táppénzre a 2. babával? Szóval 1. babára gyedet kapott, miközben a 2. babával a pocakjában terhes táppénzt. Egyáltalán lehet ilyet? Ez a GYED extra?

Figyelt kérdés

2016. aug. 31. 07:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
39%

9-es vagyok. 6-osnak szólt a válaszom.

Ráadásul ha az anyuka kapja a gyedet + táppénzt, anyagilag lehet jobban jön ki mintha visszamenne dolgozni. Szóval ne álszenteskedjünk itt meg mártírkodjunk h táppénzcsalás és "szegény" munkáltató mi lesz vele, és ezért vissza kellene menni dolgozni egy 2 éven aluli gyerek mellett!

(plusz zárójelben jegyzem meg h amiatt a 4-5 hónap miatt amire max visszamenne a munkáltatónak nem kell senkit kirúgnia ha épp nincs üres pozíció ahova felvehetné az anyukát)

2016. aug. 31. 09:31
 12/21 anonim ***** válasza:
44%

Hát én leszarom h táppénzcsalás-e vagy sem és nehogy már a munkáltatót sajnáljam aki ott zsigereli ki az alkalmazottakat ahol tudja. Én is kiírattam magam az orvossal mikor úgy éreztem már elég volt a munkából és inkább otthon szeretnék már lenni. Nem fogok szülés előtt 1 napig dolgozni csak azért mert szerinted az csalás ha nem ülök az irodában még akkor is amikor épp elfolyik a magzatvíz.

Ja és az irományom többi részére nem is reagáltál pedig nagyon is igaz dolgokat írtam.

De oké, legyen igazad, ha te teherbe esel mondjuk a gyerek 1 éves korában, akkor add bölcsibe, közben dolgozz terhesen. Hajrá! Nincs megtiltva! Te döntésed.

De mivel a gyed extra azt jelenti h gyed mellett kaphatsz akár táppénzt is ezt kár lenne nem kihasználni.

2016. aug. 31. 09:35
 13/21 anonim ***** válasza:
62%
Ugyan én már Gyesen vagyok,de én kapom a 2.5 éves után a gyest és kapom a táppénzt is . Gyed lejárta után nekem kiadták a szabikat majd eljöttem táppénzre....és ez nem csalás...ezt a munkahelyemen ajánlották fel....és egy cseppet sem sajnálom szegény munkáltatómat hagyjuk már. Ha van ez a lehetőség miért ne élnénk vele.
2016. aug. 31. 09:42
 14/21 anonim ***** válasza:
57%
Nekünk pl projekt munkàink vannak. 2-3 hét mire mindenki tudja mit kell csinàlni. Ezalatt teljes bér van. Namost visszamegyek dolgozni amikor lejàr a csedem. Van 1 hónap szabim. 5 hónapos leszek mikor elkezdek dolgozni( igen hamar sikerült a kistesó, mert 1 évet vàrtunk a lànyunkra ìgy nem akartunk kifutni a 2 évből, mi van ha rà is 1 évet vàrunk, tipikus murphy hogy elsőre összejött). Tehàt 5 hónaposan dolgozok betanulok cirka 1 hónap alatt majd 6 hónaposan elkezdek "termelni". 8 hónaposan meg megyek csedre. Tehàt ha minden jó 2 hónapot dolgozok, minusz az orvosi vizsgàlatok,ami azért pont ebben az időszakban több. Biztos megéri a munkàltatónak, ahelyett,hogy tp-re mennék erre a cirka 4 hónapra, inkàbb teljes bért fizetni végig úgy,hogy nem igen leszek teljes értékű munkavàllaló, arról nem is beszélve,hogy a pici tuti folyton beteg lenne. Na pont ezért ajànlgatjàk a munkàltatók a tp-t, mert a kismamàt mint dolgozót nem akarjàk elveszìteni és nekik is egyszerűbb csak tp- t fizetni, mint teljes bért kb a semmire.
2016. aug. 31. 09:56
 15/21 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó te álszent vagy. Most hagyjuk már ezt hogy én trágya vagyok meg csaló ne nevettess, ezek az érveid? :-))

A törvény lehetősége biztosít rá h valaki akkor menjen vissza dolgozni, amikor akar. És ha veszélyeztetett terhes lesz akkor elmenjen táppénzre, nehogy már lemondjon valaki havi 160 ezer forintról (kb ennyi a max táppénz) a te érvelésed miatt, ráadásul a szabikat is akkor van jogában kivenni amikor akarja amivel megint csak papíron megy vissza dolgozni. És ki határozza meg h meddig dolgozzon valaki? Te? Mondom a te érvelésed szerint a terhesség napjáig dolgoznia kéne mindenkinek, nem hiszem h ez életszerű.

De egyébként nem értem neked ez mért fáj ha valaki - szerintem mindenki - így csinálja.

2016. aug. 31. 09:59
 16/21 anonim ***** válasza:
46%
Mármint a 14-esnek írtam. 16-os vagyok.
2016. aug. 31. 09:59
 17/21 anonim ***** válasza:
26%

Hajrá, forgasd csak ki!

Egy szóval se írtam, hogyha TÉNYLEGESEN visszamegy dolgozni, akkor ne mehetne táppénzre, ha úgy alakul menet közben, hogy eü-i oka van rá.

De nem az a gyed extra, hogy vki a munkábaállás valódi szándéka nélkül papíron visszamegy, hogy utáni valódi egészségügyi ok nélkül kiírassa magát.

Ez táppénzcsalás.

De tudom, hogy nem a gyakorin fogom megváltani a világot, úgyhogy törlöm a kérdést a figyeltek közül.

2016. aug. 31. 10:09
 18/21 anonim ***** válasza:
45%

Na többet már nem írok ehhez a témához, ígérem :-)

De ezt a táppénzcsaló dumát azért nem érzem igazságosnak és azért álszent dolog, mert mindenki dolgozzon addig terhesen szerintem ameddig jól esik neki. Nem mindegy az sem milyen helyen dolgozik, milyenek a munkakörülmények stb. Nem hiszem hogy táppénzcsalónak kéne nevezni mondjuk pl. egy anyukát aki 6 hónaposan táppénzre megy mert túl stresszes a munkahelye, napi 2 órát utazik és úgy érzi már nem bírja és esetleg ezek miatt néha fáj a hasa is. Szerintem hadd döntse el mindenki maga h meddig szeretne dolgozni, mi fontosabb, a munka vagy a terhesség.

2016. aug. 31. 10:12
 19/21 anonim ***** válasza:
35%
18-as válaszoló biztos, hogy még soha nem volt terhes.
2016. aug. 31. 10:15
 20/21 anonim ***** válasza:
46%
Amúgy meg nem értem mért sajnálsz egy kisgyerekes, terhes anyukától még némi pénzt ha egyszer a törvény lehetőséget biztosít rá, és mért őket kell a világ legnagyobb csalóinak kikiáltani, dehát kinek mi...
2016. aug. 31. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!