Ha most mentem gyesre a kislanyommmal es terhes vagyok megint akkor gyess mellett jar valami meég?

Figyelt kérdés
VAn munkahelyem,de nm dolgoztam terhesség ota. Egyik ismerősöm szerint ha gyesen vagyok csak a gyest kapom semmi mast nem fogok kapni.pl ezt a terhes szabit sem..???
2016. ápr. 18. 07:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kicsit részletesebben írd le. Mikor kezdted a munkaviszonyodat, mikor szültél, mikorra vagy kiírva a másodikkal? Mennyi volt a bruttó fizetésed szülés előtt?
2016. ápr. 18. 08:01
 2/12 anonim ***** válasza:
Pontosítok: mikortól meddig dolgoztál? És ehhez képest mikor szültél?
2016. ápr. 18. 08:02
 3/12 A kérdező kommentje:

veglegesotve voltam mar. mielottt az elsovel twrhes lettemm mar 2 eve dolgoztam. vagy talan harom is ..tappenzzen voltam vvele az elejetol veszelyeztetetten. marcius 7 tol vagyokk vele gyesen elvileg de a papirt epp hogy beadtam az igenylesre szoval pont ma kqptam meg utolag az elso gyest

ma teszteltwm pozitivat. tervezett baba naggyon orulok de ismmerosom azzal fogadott hogy legalabbb a gyest kapom a lanyom utann...en ugy tudtam a terhessseg utan is jar valami

2016. ápr. 18. 08:22
 4/12 A kérdező kommentje:
fizumm brutto 113 volt
2016. ápr. 18. 08:23
 5/12 anonim ***** válasza:
74%

Nem jár semmi, csak a gyes. Mégis mitől járna még valami csak azért, mert újra terhes vagy? Ezt a terhes szabadságot honnan vetted? Nincs olyan. Ha dolgoznál gyes mellett, akkor táppénzre mehetnél. Ezt esetleg ki tudd játszani úgy,

hogy kéred a fizetés nélküli szabadság feloldását, kiveszel 1-2 nap szabit, és akkor elmehetsz táppénzre. De ezt azért gondold meg, mert ezek után nem biztos, hogy tárt karokkal fognak várni, ha majd újra visszamennél.

2016. ápr. 18. 08:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy jár. Miért járna? Csak mert terhes vagy?

Sajnos viszont van arra törvényi lehetőség, hogy bejelented a munkáltatódnak, hogy visszamész dolgozni, és 1 nap kivett szabi után viszed a táppénzes papírt.

Akkor kaphatsz a gyes mellé táppénzt.

(de ezt nem díjazzák a munkáltatók, mert nem dolgozol semmit, de fizetniük kell utánad/neked). Szóval ha nem nagy multi a munkáltató, akkor inkább ezt ne csináld meg, hacsak amúgy sem akarsz oda visszamenni a 2. gyerek után...

2016. ápr. 18. 09:14
 7/12 anonim ***** válasza:

A lányoddal kaptál CSED-et és GYED-et és a "most megyek gyesre vele" azt jelenti, hogy most lesz 2 éves?

Írj már egy kicsit érthetőbben, ne kelljen harapófogóval kihúzni minden információt belőled!!

2016. ápr. 18. 09:56
 8/12 anonim ***** válasza:
A terhességre nem kapsz pénzt, csak ha dolgozol.
2016. ápr. 18. 10:04
 9/12 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem rögtön járhatna minimum egymillió forint, amiért méltóztattál két évet lehúzni a nagy szakértelmet igénylő minimálbéres állásodban, mielőtt elvonultál öt évre... És még csodálkozunk, hogy nem szeretik a női munkaerőt...
2016. ápr. 18. 10:06
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Jézusom, miért bántjátok. Rengetegen vannak gyes mellett táppénzen is. Az állam engedi, ennyi, akkor miért ne használná ki.

A lényeg, hogy a munkaviszonyod még elő legyen, tehát nem szűnt meg az előző terhesség v. csed, gyed alatt. Ha így van, akkor jogosult leszel a következő babára is csedre és gyedre, mellette párhuzamosan kapod a gyest is, míg a nagy be nem tölti a 3. évét.

Ha a munkáltatónak bejelented, hogy megszünteted a fizetés nélküli szabit, akkor a felhalmozott szabikból kiveszel pár napot és utána gyes mellett szülésig v. csed igénylésig lehetsz táppénzen. Illetve a terhesség 91. napjától te v. a párod (ha a férjed) kérheti a magzati adókedvezményt.

2016. ápr. 18. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!