Ha most mentem gyesre a kislanyommmal es terhes vagyok megint akkor gyess mellett jar valami meég?
veglegesotve voltam mar. mielottt az elsovel twrhes lettemm mar 2 eve dolgoztam. vagy talan harom is ..tappenzzen voltam vvele az elejetol veszelyeztetetten. marcius 7 tol vagyokk vele gyesen elvileg de a papirt epp hogy beadtam az igenylesre szoval pont ma kqptam meg utolag az elso gyest
ma teszteltwm pozitivat. tervezett baba naggyon orulok de ismmerosom azzal fogadott hogy legalabbb a gyest kapom a lanyom utann...en ugy tudtam a terhessseg utan is jar valami
Nem jár semmi, csak a gyes. Mégis mitől járna még valami csak azért, mert újra terhes vagy? Ezt a terhes szabadságot honnan vetted? Nincs olyan. Ha dolgoznál gyes mellett, akkor táppénzre mehetnél. Ezt esetleg ki tudd játszani úgy,
hogy kéred a fizetés nélküli szabadság feloldását, kiveszel 1-2 nap szabit, és akkor elmehetsz táppénzre. De ezt azért gondold meg, mert ezek után nem biztos, hogy tárt karokkal fognak várni, ha majd újra visszamennél.
Dehogy jár. Miért járna? Csak mert terhes vagy?
Sajnos viszont van arra törvényi lehetőség, hogy bejelented a munkáltatódnak, hogy visszamész dolgozni, és 1 nap kivett szabi után viszed a táppénzes papírt.
Akkor kaphatsz a gyes mellé táppénzt.
(de ezt nem díjazzák a munkáltatók, mert nem dolgozol semmit, de fizetniük kell utánad/neked). Szóval ha nem nagy multi a munkáltató, akkor inkább ezt ne csináld meg, hacsak amúgy sem akarsz oda visszamenni a 2. gyerek után...
A lányoddal kaptál CSED-et és GYED-et és a "most megyek gyesre vele" azt jelenti, hogy most lesz 2 éves?
Írj már egy kicsit érthetőbben, ne kelljen harapófogóval kihúzni minden információt belőled!!
Jézusom, miért bántjátok. Rengetegen vannak gyes mellett táppénzen is. Az állam engedi, ennyi, akkor miért ne használná ki.
A lényeg, hogy a munkaviszonyod még elő legyen, tehát nem szűnt meg az előző terhesség v. csed, gyed alatt. Ha így van, akkor jogosult leszel a következő babára is csedre és gyedre, mellette párhuzamosan kapod a gyest is, míg a nagy be nem tölti a 3. évét.
Ha a munkáltatónak bejelented, hogy megszünteted a fizetés nélküli szabit, akkor a felhalmozott szabikból kiveszel pár napot és utána gyes mellett szülésig v. csed igénylésig lehetsz táppénzen. Illetve a terhesség 91. napjától te v. a párod (ha a férjed) kérheti a magzati adókedvezményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!